Frauda la Bac: Elevii, asteptati la politie pentru audieri

Sambata, 06 Iulie 2013, ora 11:32
1133 citiri
Frauda la Bac: Elevii, asteptati la politie pentru audieri
Foto: Arhiva

Politistii din Bucuresti asteapta, sambata, o noua serie de elevi care au dat bacalaureat la liceul "Dimitrie Bolintineanu", pentru continuarea audierilor in ceea ce priveste posiblitatea de fraudare a examenului.

17 dintre cei 250 de tineri vizati de ancheta procurorilor au fost audiati deja vineri, dupa ultima proba scrisa a Bac-ului, in calitate de martori.

Procurorul Bogdan Staicu declarat atunci ca la data de 1 iulie s-au facut primele perchezitii la acest liceu, la finalul probei scrise la limba romana.

Frauda la Bac: 250 de elevi vor fi audiati. De ce s-a renuntat la autobuze (Video)

El a precizat ca au fost descoperite de autoritati sume de bani nejustificate asupra unor supraveghetori si 16 lucrari xeroxate, care contineau de fapt raspunsurile pentru aceasta proba.

Procurorul a mai spus ca elevilor le-au fost prezentate "procese verbale de citare".

"Intentionam sa ii esalonam pentru a-i putea audia integral cu privire la aspectele constatate", a precizat procurorul, dezmintind informatiile aparute in presa conform carora s-ar fi renuntat la audieri", a adaugat Staicu.

In alta ordine de idei, ministrul de Interne, Radu Stroe, a declarat vineri seara ca va dispune o ancheta la nivelul MAI, referitoare la busculada dintre politisti si parintii copiilor de la liceul "Dimitrie Bolintineanu".

Frauda la Bac: Stroe ancheteaza busculada - sa vedem cine a dat primul

"Eu am dispus deja sa se faca o ancheta. Noi vom putea discuta despre ce s-a intamplat in fata liceului, a fost o basculada si nu e in regula. Vom vedea cine e vinovat, cine a actionat prea dur, cine a dat primul", a explicat Stroe, la Realitatea TV.

Costica Varzaru, directoarea liceului "Dimitrie Bolintineanu",a fost arestata marti seara pentru trafic de influenta. Ea ii indemna pe diriginti sa le ceara parintilor banii pentru subiectele rezolvate la examenul de maturitate inca din luna mai, cand elevii incepeau pregatirile pentru banchetul de sfarsit de an.

Frauda la Bac: Cum functiona caracatita spagii la Bolintineanu - dezvaluirile unui profesor

Faptele acesteia "sunt grave", intrucat elevii care promoveaza examenul de Bacalaureat prin frauda sunt avantajati in comparatie cu elevii care nu triseaza la examen, se arata in motivarea deciziei de arestare preventiva data marti de Tribunalul Bucuresti.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#frauda bac audieri elevi, #audieri elevi sambata, #frauda Bac elevi audiati , #Bacalaureat 2013