Frauda la Bac. Episodul "balbe pe mandate" - urmeaza ancheta anchetei?

Vineri, 05 Iulie 2013, ora 18:20
1669 citiri
Frauda la Bac. Episodul "balbe pe mandate" - urmeaza ancheta anchetei?

Scandalul de frauda de la examenul de bacalaureat a degenerat, vineri, transformandu-se intr-un adevarat circ cu imbranceli, acuzatii si declaratii contradictorii.

Politistii au venit, vineri, la liceul Dimitrie Bolintineanu din Bucuresti cu doua autocare ca sa duca 250 de absolventi de la examen direct la audieri.

La scurt timp dupa ce premierul Victor Ponta a criticat public actiunea anchetatorilor, Politia a anuntat ca procurorul de caz a renuntat la audierea tinerilor in cursul zilei de vineri, urmand a fi citati la inceputul saptamanii viitoare. 20 de elevi si-au dat insa acordul de a raspunde la intrebari chiar azi.

Balbe pe mandat

"Instanta de judecata competenta a emis mandate de aducere pe numele persoanelor care pot oferi informatii de natura sa ajute organele de cercetare sa solutioneze aceasta cauza", a declarat Alexandru Nicolae, purtatorul cuvant al Politiei Capitalei.

Declaratiile sale au fost contrazise, nici 20 de minute mai tarziu, chiar de premierul Victor Ponta.

Frauda la Bac - LIVE

"Am intrebat daca exista mandat de aducere semnat de procuror. Nu exista (mandate - n.red.), motiv pentru care politistii nu trebuie sa ia niciun elev cu forta. Sa faca bine procurorul sa ii citeze. Ce este asta? Luam copii cu autobuze?", a spus premierul, trimitand si o sageata catre fostul sef al DNA - "Nu mai suntem pe vremea lui Daniel Morar sau pe vremea comunistilor".

Ulterior, reprezentantii Tribunalului Bucuresti au venit sa lamureasca neintelegerea: emiterea mandatelor pentru audieri la Parchet nu intra in atributiile instantei.

"Tribunalul Bucuresti nu a emis niciun fel de mandate de aducere. Se face o confuzie intre competentele Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti si Tribunalul Bucuresti. In acest moment, Tribunalul Bucuresti nu are pe rol nicio solicitare care sa vizeze acest dosar de urmarire penala", a explicat la randul sau Laura Andrei, presedintele Tribunalului Bucuresti.

Balbele au continuat, procurorii dand asigurari ca nu au emis niciun mandat.

"Va spuneam mai devreme ca aceste mandate de aducere au fost emise de catre instanta de judecata. Rectific acest lucru, au fost emise de catre Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti", a revenit purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei.

De parca nu erau destule contradictii pe acesta tema, ministrul de Interne, Radu Stroe, a venit sa completeze cercul.

"Au fost emise mandate de aducere, ele nu au fost puse in executare. Mandatele pot fi puse in executare in orice moment procurorul considera ca este necesar. Nu vreau sa intru in calitatea mea de ministru al Internelor in zona justitiei(...) Eu nu am discutat cu premierul de mandate, am discutat despre cum incepe sa se prefigureze ceea ce se intampla acolo, eram interesati sa nu se intample lucruri mai rele", a declarat ministrul de Interne, Radu Stroe, intr-o interventie la Digi 24.

La ore bune dupa ce a izbucnit scandalul, ministrul a admis insa ca nu stie ce misiune aveau politistii (aflat in subordinea MAI) de la Bolintineanu.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#balbe ancheta bac frauda, #mandate aducere Bac, #Bacalaureat 2013 aduceri Bolintineanu , #Bacalaureat 2013