Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Frauda la Bac in Bucuresti: Directoarea de la Dimitrie Bolintineau, retinuta (Video)

Marti, 02 Iulie 2013, ora 07:52
4930 citiri
Frauda la Bac in Bucuresti: Directoarea de la Dimitrie Bolintineau, retinuta (Video)

Directoarea liceului "Dimitrie Bolintineanu" din Capitala, unde politistii si procurorii au facut perchezitii luni, la prima proba scrisa a Bacalaureatului, pe fondul unor suspiciuni de frauda, a fost retinuta marti dimineata.

Frauda la Bac in Bucuresti: Subiecte pe Net inainte de examen, profesoare cu spaga in sutien

Costica Varzaru, directoarea de la liceul implicat in scandal, ar putea fi acuzata de complicitate la luare de mita si frauda. Procurorii vor inainta si propunerea de arestare preventiva in cazul femeii.

Scandalul a izbucnit dupa ce mai multi elevi ar fi discutat pe un forum despre subiectele la Limba si Literatura Romana, inainte de inceperea examenului.

Conducerea liceului din Capitala a fost demisa, iar Comisia de Supraveghere a examenului a fost inlocuita. De asemenea, profesorii au fost saltati de mascati si dusi la audieri.

In total, 37 de persoane au fost audiate, dintre care 32 de profesori si cinci membri ai comisiei de Bacalaureat din centrul de examen al Liceului "Dimitrie Bolintineanu".

Frauda la Bac: Examenul continua, proba la Limba Romana nu se reia

In urma perchezitiilor facute, oamenii legii au gasit in scoala mai multe cadouri care ar fi fost primite ca mita de la elevi, iar o parte dintre cadrele didactice au fost gasite cu spaga ascunsa in lenjeria intima, mai exact in sutien.

Politistii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din Politia Capitalei lucrau de o luna la cazul privind suspiciunile de fraudare a Bacalaureatului, au declarat surse citate de presa.

Se pare ca in momentul desfasurarii probei la romana, in liceu se mai afla si o "echipa de rezolvatori de subiecte", un grup de persoane care s-ar fi aflat intr-una dintre salile centrului de examen pentru a face rezolvarile de care aveau nevoie candidatii.

Profesorii primeau intre 150 si 300 de lei pentru a le da elevilor rezolvarile subiectelor de la bacalaureat. In plus, in afara de bani, in urma perchezitiilor au fost descoperite si cadouri constand in bijuterii si parfumuri.

Frauda la Bac: Profesoare cu bani ascunsi in sutiene

Directoarea Costica Varzaru, retinuta marti pentru frauda de la Bacalaureat, nu se afla la prima abatere. In trecut, aceasta a fost filmata in timpul unui dans provocator alaturi de elevi la un banchet, in timp ce ii dezbraca pe baieti de camasa.

"S-ar putea sa fi existat un moment mort, cand petrecerea stagna, si mi-am zis ca trebuie sa le reaprind pofta de distractie. Am dansat cot la cot cu elevii. Si manele am dansat alaturi de ei", si-a explicat atunci directoarea comportamentul.

Mai mult, Costica Varzaru nu doar ca si-a pastrat functia dupa acest episod, dar a publicat si un manual de "Educatie Europeana" - curs optional pentru clasele a III-a, a IV-a.

Frauda la Bac: La liceul Bolintineanu a studiat si Vanghelie. Directoarea dezbraca elevi (Video)

In 1997, la Liceul "Dimitrie Bolintineanu", primarul Marian Vanghelie s-a incris in clasa a XI-a, la seral, pe cand avea aproape 30 de ani. Trei ani mai tarziu, cand a castigat mandatul la Primaria sectorului 5, Vanghelie a reusit sa termine si liceul.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#directoare liceu Bolintineanu retinuta, #directoare liceu Bucuresti retinuta, #mita bacalaureat liceu Bucuresti , #Bacalaureat 2013