Frauda la Bac: Incep sa pice primele capete in scandalul de la Bolintineanu

Sambata, 06 Iulie 2013, ora 16:23
3728 citiri
Frauda la Bac: Incep sa pice primele capete in scandalul de la Bolintineanu

Purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Alexandru Niculae, a fost suspendat din functie, in urma scandalurilor legate de examenul de bacalaureat si de frauda de la liceul Dimitrie Bolintineanu din Bucuresti.

Schimbarea acestuia a avut loc dupa sirul de gafe de vineri, anunta postul Antena 3. Pana la finalizarea anchetei interne care il vizeaza pe Niculae, dispusa de ministrul de Interne Radu Stroe, a fost desemnata sa asigure interfata cu mass media agentul Emilia Mihai, au precizat surse citate de Mediafax.

Nou scandal de frauda la Bac: Elevii, prinsi in timp ce strangeau spaga

Ministrul de Interne Radu Stroe declarase, vineri seara, la Realitatea TV, ca a dispus o ancheta la Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR).

Gafa lui Niculae

Politistii au venit, vineri dimineata, la liceul Dimitrie Bolintineanu din Bucuresti cu doua autocare ca sa duca 250 de absolventi de la examen direct la audieri.

La scurt timp dupa ce premierul Victor Ponta a criticat public actiunea anchetatorilor, Politia a anuntat ca procurorul de caz a renuntat la audierea tinerilor in cursul zilei de vineri. 20 de elevi si-au dat insa acordul de a raspunde la intrebari chiar in acea zi.

Alexandru Nicolae a anuntat vineri ca mandatele de aducere au fost dispuse de instanta de judecata.

Frauda la Bac: Audierile elevilor se amana, balbele continua

"Va spuneam mai devreme ca aceste mandate de aducere au fost emise de catre instanta de judecata. Rectific acest lucru, au fost emise de catre Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti", a revenit insa ulterior purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei.

"Cu purtatorul de cuvant, el e tanar, a avut o balba cu mandatul emis de tribunal. Cert e ca pe terenul nostru, al MAI, vom incerca sa lamurim lucrurile. Altii daca au de facut curatenie, o sa o faca", a declarat ulterior ministrul de Interne.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#demietere purtator cuvant Politie, #demitere scandal Bac, #scandal Bac 2013 , #Bacalaureat 2013