Frauda la Bac: Inspectoarea care a ajutat-o pe directoarea de la Bolintineanu, demisa

Miercuri, 03 Iulie 2013, ora 14:06
2151 citiri
Frauda la Bac: Inspectoarea care a ajutat-o pe directoarea de la Bolintineanu, demisa
Foto: Arhiva

Ministrul Educatiei a decis, miercuri, demiterea inspectoarei scolare Iuliana Costeniuc, care a ajutat-o pe directoarea Liceului "Dimitrie Bolintineanu" sa-si aleaga o comisie indulgenta la Bacalaureat pentru unitatea scolara pe care o conducea.

Din referatele procurorilor reiese ca directoarea Costica Varzaru, arestata preventiv pentru trafic de influenta in urma fraudarii Examenului de Bacalaureat, ar fi vorbit la telefon cu Iuliana Costeniuc (Nuti in stenograme, n.red.), de la Inspectoratul Sectorului 5, cu circa o saptamana inainte ca prima prima proba de la Bac.

Frauda la Bac: Directoarea de la Dimitrie Bolintineanu, ajutata de un inspector scolar

Din discutiilor celor doua reiesea ca directoarea nu dorea participarea unui anume profesor Oprea in comisie si ca ar fi mai bine sa vina un anumit dascal pe nume Curcan, transmite Romania TV.

Inspectoarea, care fusese profesoara de chimie la Liceul "Dimitrie Bolintineanu", trebuia sa "aranjeze" o comisie formata din supraveghetori dispusi sa ia bani ca sa lase 16 elevi sa fie ajutati. Numele celor 16 elevi se regaseau pe o lista descoperita asupra vicepresedintelui centrului de examen, Maria Mimoza Vulcu.

Cei 16 elevi aflati in sali de examen diferite au primit hartii cu rezolvarile subiectelor, in timpul probei, chiar de la directoarea Costica Varzaru, care pretindea ca le ofera acestora ciorne.

Frauda la Bac: Mita de 10.000 de lei, parfumuri si bijuterii la Bolintineanu

De strangerea banilor pe care directoarea urma sa ii predea comisiei de Bacalaureat s-au ocupat dirigintii claselor a XII-a, printre care si un profesor de religie, Petre Leonard. Din interceptari reiese ca Petre Leonard s-ar fi ocupat si de introducerea ilegala in centrul de examen a unei profesoare de romana care sa rezolve subiectele pentru cei 16 elevi care trebuiau ajutati.

Costica Varzaru a recunoscut ca profesorul de religie a strans de la diriginti, in total, 12.900 de lei.

Frauda la Bac: Profesoare cu bani ascunsi in sutiene

Pe langa acesti bani, anchetatorii au descoperit sume cuprinse intre 400 si 820 de lei in salile de examen, in sertarele catedrelor, ascunse in servetele si pachete de tigari sau in sutienul unei profesoare (suma de 820 de lei). De asemenea, asupra unuia dintre elevi s-au gasit 200 de euro si 1950 de lei.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone, despre „mazilirea doctorului Cârstoiu” de către Coaliție: „Blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor Dan”
Piedone, despre „mazilirea doctorului Cârstoiu” de către Coaliție: „Blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor Dan”
Candidatul PUSL la Primăria Capitalei, Cristian Popescu Piedone, a declarat marţi, 23 aprilie, că mazilirea doctorului Cârstoiu este blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor...
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
#inspectoare frauda Bac demisa, #inspector frauda Liceu Bolintineanu, #mita bacalaureat liceu Bucuresti , #Bacalaureat 2013
Comentarii