Frauda la Bac: Procurorul general cere anchetarea anchetei

Vineri, 05 Iulie 2013, ora 19:36
1878 citiri
Frauda la Bac: Procurorul general cere anchetarea anchetei
Foto: Arhiva

Procurorul general al Romaniei, Tiberiu Nitu, a cerut clarificari referitoare la ancheta Parchetului Capitalei desfasurata la liceul Dimitrie Bolintineanu din Bucuresti, in cazul de frauda la examenul de bacalaureat.

Dupa ce a anunat, vineri dimineata, ca procurorii au respectat toate procedurile in acest caz, acum Nitu a solicitat conducerii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti clarificari cu privire la aspectele prezentate in spatiul public ca fiind contradictorii in cauza privind fraudarea examenului de bacalaureat.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in legatura cu modalitatea de efectuare a unor acte de urmarire penala, nu se pot efectua in acest moment verificari, deoarece un astfel de demers ar putea reprezenta o imixtiune in activitatea procurorilor, de natura a afecta independenta acestora.

"Numai dupa adoptarea unei solutii poate fi analizata oportunitatea efectuarii unei verificari, prin procurori anume desemnati, cu privire la eventuale incalcari ale normelor procedurale sau a sesizarii Inspectiei Judiciare", precizeaza comunicatul PICCJ.

Frauda la Bac. Episodul "balbe pe mandate" - urmeaza ancheta anchetei?

Scandalul de frauda de la examenul de bacalaureat a degenerat, vineri, transformandu-se intr-un adevarat circ cu imbranceli, acuzatii si declaratii contradictorii.

Politistii au venit, vineri dimineata, la liceul Dimitrie Bolintineanu din Bucuresti cu doua autocare ca sa duca 250 de absolventi de la examen direct la audieri.

La scurt timp dupa ce premierul Victor Ponta a criticat public actiunea anchetatorilor, Politia a anuntat ca procurorul de caz a renuntat la audierea tinerilor in cursul zilei de vineri, urmand a fi citati la inceputul saptamanii viitoare. 20 de elevi si-au dat insa acordul de a raspunde la intrebari chiar azi.

Frauda la Bac - LIVE

Balbele au continuat pe mandatul de aducere. Parchetul si Ponta au anuntat ca nu exista astfel de mandate, in timp ce ministrul de Interne, Radu Stroe, a declarat ca au existat mandate de aducere, dar nu au fost puse in aplicare.

Seful Sectiei Urmarire Penala a Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, Bogdan Staicu, a precizat ca, in cazul elevilor audiati au fost intocmite procese-verbale de citare, si nu mandate de aducere.

Tot el a explicat ca autocarele care s-au deplasat vineri la liceu au fost aduse pentru a facilita deplasarea celor care ar fi dorit sa fie audiati in cursul zilei.

D.R.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#frauda Bac demiteri, #Bac Nitu ancheta procurori, #Bac Bolintineanu ancheta procurori , #Bacalaureat 2013