Bacalaureatul, pus in pericol de slaba finantare. Ponta: Sa rezolvam fara sa cutremuram sistemul

Miercuri, 04 Iunie 2014, ora 19:18
3254 citiri
Bacalaureatul, pus in pericol de slaba finantare. Ponta: Sa rezolvam fara sa cutremuram sistemul

Premierul Victor Ponta i-a transmis ministrului Educatiei, Remus Pricopie, in sedinta de Guvern de miercuri, sa verifice stadiul pregatirilor pentru examenul de Bacalaureat si sa achite datoriile existente.

Potrivit Mediafax, premierul i-a spus ministrului ca problemele trebuie rezolvate "incet, fara sa cutremuram sistemul".

"Vedeti cu organizarea Bacalaureatului, daca avem datorii, sa le platim. Poate trebuia sa le platim mai repede", i-a spus Ponta ministrului Remus Pricopie.

Multi profesori refuza sa mai faca parte din comisiile de examen anul acesta, avand in vedere sumele mici cu care sunt platiti pentru a lua parte la desfasurarea Bacalaureatului.

Reprezentantii Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) solicita Guvernului suplimentarea fondurilor pentru supraveghetori si evaluatori, in conditiile in care isi asuma o raspundere foarte mare cand participa la organizarea acestui examen, care incepe saptamana viitoare.

Bacalaureat 2014: Profesorii ameninta cu boicotarea examenelor

"Un profesor primeste 19 lei pe zi pentru asistenta si 3 lei pentru o lucrare corectata la acest examen de bacalaureat. Cum sa nu se se simta umiliti? Cum sa fie ei motivati cu aceasta suma? Cum sa doreasca ei sa faca parte dintr-o comisie de bacalaureat, mai ales acum cand se pune o presiune imensa pe ei, avand in vedere scandalurile din anii trecuti, care au aruncat o pata de noroi asupra intregului invatamant din Romania?", a precizat Simion Hancescu, presedintele FSLI.

Profesorii ameninta ca vor boicota examenul de Bacalaureat, daca nu se vor mari sumele primite de cei care supravegheaza desfasurarea probelor sau care corecteaza lucrarile.

Examenele de Bacalaureat incep pe 10 iunie, cand elevii vor sustine proba orala la Limba si Literatura Romana. Probele scrise debuteaza pe 30 iunie, iar rezultatele partiale se vor afisa pe 7 iulie, urmand ca cele finale, de dupa depunerea contestatiilor, sa fie afisate pe 11 iulie.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Ponta Pricopie datorii bacalaureat, #Bacalaureat profesori evaluatori supraveghetori, #finantare profesori comisii Bacalaureat , #Bacalaureat 2014
Comentarii
Poza Ernst
Ernst
rank 5
normal pentru ponta sa le dea bani putini, cum e plagiator
Poza Sulampahar
Sulampahar
rank 4