Fiica lui Duicu avea telefonul la ea in timpul Bac-ului: I l-a dat mamei dupa ce a refuzat perchezitia

Luni, 06 Iulie 2015, ora 15:30
7292 citiri
Fiica lui Duicu avea telefonul la ea in timpul Bac-ului: I l-a dat mamei dupa ce a refuzat perchezitia
Foto: Facebook/Adina Duicu

Fiica fostului presedinte al Consiliului Judetean Mehedinti, Adina Duicu, a avut asupra sa, in timpul ultimei probe a Bacalaureatului, un telefon mobil, acesta fiind motivul altercatiei produse, vineri, intre un politist si membrii familiei elevei, din fata Colegiului Tehnic "Dierna" din Orsova.

Purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Mehedinti, procurorul Fanica Cercel, a declarat, luni, ca in momentul iesirii din sala unde sustinuse proba de Chimie a examenului de Bacalaureat, Adina Duicu, fiica fostului presedinte al CJ Mehedinti a refuzat sa fie perchezitionata corporal, anchetatorii reusind sa o verifice abia dupa aceasta i-a dat mamei sale telefonul mobil pe care il avea la "brau".

Fiica lui Duicu, prinsa in timp ce copia la Bac. Politistul venit sa investigheze, agresat de mama si sora ei

"A avut un telefon mobil asupra sa eleva respectiva, a refuzat sa il predea, a refuzat sa fie perchezitionata. De fapt, de la acest telefon mobil a si plecat incidentul ulterior. Procurorul si echipa de politisti au asteptat sa se termine proba ca sa nu impiedice ancheta desfasurarea examenului de Bacalaureat.

La terminarea probei, eleva a fost condusa in cancelarie de catre politisti, unde astepta procurorul de caz. Procurorul de caz s-a prezentat, s-a legitimat, i-a spus elevei ca urmeaza sa fie perchezitionata corporal daca nu preda de bunavoie obiectele pe care le are asupra sa", a declarat purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Mehedinti.

A cerut un avocat

Potrivit acestuia, eleva a refuzat si a solicitat sa fie asistata de un avocat in timp ce este perchezitionata corporal.

"Desi nu era obligatorie asistenta in cazul respectiv, tocmai pentru a evita orice suspiciuni, procurorul a fost de acord, a fost intrebata daca are vreo ruda in proximitatea liceului ca sa anunte un avocat, a sustinut ca nu, desi ulterior s-a dovedit ca avea mai multe rude. Era vizibil ca sub tricou, la brau, avea un obiect care putea sa fie un telefon, dar ea a sustinut ca avea telefonul in masina. I s-a propus sa dea unui ofiter de politie cheile masinii sa i se aduca telefonul, a refuzat pe motivul ca nu umbla nimeni in masina ei fara consimtamantul sau, situatie in care a fost condusa la masina sa isi ia telefonul", a explicat procurorul.

"Cand a ajuns in apropierea masinii, au venit rudele. Cand s-a apropiat de masina, a scos telefonul de la brau si i l-a dat mamei sale, moment in care politistul a intervenit si a luat telefonul de la persoana respectiva. Persoana respectiva (mama Adinei Duicu - n.red.) l-a muscat pe politist de mana, l-a zgaraiat pe ochi. A fost nevoie sa o imobilizeze pentru a inceta agresiunea, a intervenit si sora fetei suspectate de frauda si l-a palmuit pe politistul respectiv", a continuat acesta.

Fiica lui Adrian Duicu, posibila frauda la Bac - Ce masuri a luat Inspectoratul Scolar Judetean Mehedinti

Procurorul a mai declarat ca, dupa incidentul in care politistul a fost muscat si palmuit de catre mama si sora fetei, Adina Duicu a fost de acord sa fie perchezitionata, dar nu s-au mai gasit dispozitive de transmisie asupra sa.

"Procesul-verbal se refera la perchezitia corporala facuta dupa incidentul cu telefonul", a mai declarat Fanica Cercel, adaugand ca telefonul pe care l-a avut Adina Duicu asupra sa cand a iesit din sala de examen este trecut in procesul-verbal intocmit de catre anchetatori in dosarul de ultraj instrumentat de Parchetul de pe langa Judecatoria Orsova.

Cu privire la telefonul mobil pe care Adina Duicu l-a avut asupra sa, in timpul probei scrise a bacalaureatului, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean Mehedinti, Cristinel Degeratu, a declarat ca acesta ar fi trebuit sa fie depus, potrivit regulamentului, in camera de bagaje, inainte de inceperea probei.

Dosar penal pentru frauda

Dosarul penal deschis in cazul posibilei fraude la Colegiul Tehnic Direna din Orsova si in baza caruia Adina Duicu a fost perchezitionata a fost inregistrat la Parchet inaintea inceperii probei.

Dosar penal pentru frauda la Bac in cazul fiicei lui Adrian Duicu

Potrivit unui comunicat de presa remis, luni, de catre Parchetul de pe langa Tribunalul Mehedinti, dosarul penal are ca obiect "savarsirea unor infractiuni de constituire a unui grup infractional organizat si abuz in serviciu si vizeaza elevi, profesori examinatori si comisia de examen".

Intr-o interventie telefonica la postul Realitatea TV, Adrian Duicu a declarat ca fiica sa nu a copiat la examenul de Bacalaureat, asupra sa negasindu-se niciun dispozitiv de tip handsfree, iar acest fapt va fi stabilit de ancheta care s-a deschis.

Duicu, explicatii halucinante pentru copiatul fiicei sale la Bac si politistul agresat de sotie

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Adina Duicu telefon Bac, #fiica Duicu telefon Bac, #fiica Duicu copiat Bac , #Rezultate Bacalaureat 2015