Bacalaureat 2016, sesiunea de toamna: Incep probele scrise

Luni, 22 August 2016, ora 08:05
2084 citiri
Bacalaureat 2016, sesiunea de toamna: Incep probele scrise
Foto: Ziare.com

Probele scrise ale examenului de Bacalaureat din sesiunea de toamna incep luni cu testul la Limba si literatura romana, care va fi sustinut de peste 42.000 de absolventi de liceu.

Examenul incepe la ora 9.00 si se incheie la ora 12.00.

Candidatii vor sustine marti proba scrisa la limba si literatura materna, miercuri proba obligatorie a profilului, la disciplinele Istorie sau Matematica si vineri proba la alegere a profilului si specializarii, la una dintre disciplinele Biologie, Chimie, Fizica, Economie, Filosofie, Geografie, Informatica, Logica si argumentare, Sociologie si Psihologie.

Primele rezultate vor fi afisate in 29 august, pana la ora 16.00 si in aceeasi zi, pana la ora 20.00, pot fi depuse contestatiile. Dupa solutionarea contestatiilor, rezultatele finale vor fi afisate in 1 septembrie.

A doua sesiune a examenului de Bacalaureat a inceput in 16 august, cu probele orale si de competente.

Pentru sustinerea examenului in a doua sesiune s-au inscris 42.261 de candidati, dintre care 27.848 au absolvit liceul in acest an, iar 14.413 sunt din promotiile anterioare.

In prima sesiune a examenului de Bacalaurat au fost declarati respinsi 41.037 de candidati, din toate promotiile.

Iata rezultatele obtinute in iulie la Bac dupa contestatii

Ministrul Educatiei anunta schimbari la examene: Ce se intampla cu diferenta de 0,5 puncte de la contestatii

Ce reguli trebuie sa respecte candidatii

Nu este permis accesul candidatilor in salile de examen cu manuale, dictionare, notite, insemnari, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, si nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.

Nerespectarea dispozitiilor referitoare la introducerea de materiale interzise in sala de examen duce la eliminarea candidatului, indiferent daca materialele interzise au fost folosite sau nu.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#bacalaureat 2016 sesiune toamna, #probe scrise bacalaureat 2016 , #Bacalaureat 2016