Ziare.com

BAC 2010: Prima proba scrisa, la limba si literatura romana (Video)

Luni, 28 Iunie 2010, ora 07:45

   

BAC 2010: Prima proba scrisa, la limba si literatura romana (Video)
Examenul national de bacalaureat va fi reluat, luni, cu prima proba scrisa, cea la limba si literatura romana, la care sunt asteptati peste 217.000 de candidati, potrivit Ministerului Educatiei.

La proba vor putea participa candidatii din sesiunea curenta care au participat la probele de evaluare a competentelor lingvistice si digitale, precum si cei din sesiunile anterioare care au solicitat reluarea probelor nepromovate.

Accesul elevilor in salile de examen se face pe baza actului de identitate, in intervalul orar 7.30-8.30, fara manuale, dictionare, notite, insemnari si orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare. Dupa comunicarea subiectelor, candidatii vor avea la dispozitie trei ore pentru rezolvarea lor, insa nu vor putea parasi sala de examen mai devreme de o ora si jumatate.

Pentru fiecare proba au fost elaborate 10 variante de subiecte. Conform deciziei Comisiei Nationale pentru Bacalaureat, extragerea numarului variantei de subiecte pentru probele scrise din sesiunea iunie-iulie 2010 nu are caracter public. Comunicarea acestuia va avea loc dupa incheierea fiecarei probe in parte, iar baremele de evaluare vor fi postate pe Internet, in fiecare zi in care se desfasoara probe scrise, la ora 14.30.

Marti, candidatii proveniti de la scolile cu predare in limbile minoritatilor nationale vor sustine proba de limba materna. In zilele urmatoare, respectiv 30 iunie si 2 iulie, se vor desfasura proba obligatorie a profilului si cea la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii.

Rezultatele vor fi afisate duminica

Prima afisare a rezultatelor va avea loc duminica, 4 iulie, pana la ora 16.00. In aceeasi zi, pe segmentul orar 16.00 - 20.00, vor putea fi depuse contestatiile. Solutionarea acestora este prevazuta in perioada 6-7 iulie, iar afisarea rezultatelor finale are ca termen limita data de 8 iulie.

Examentul de bacalaureat va fi promovat de candidatii care au participat la probele de evaluare a competentelor lingvistice si digitale, obtin cel putin nota 5 la fiecare proba scrisa sau practica si media generala de minimum 6.Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Sursa: rNews

Articol citit de 9016 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Superb

217.000 candidati care abia asteapta sa ia BAC-ul ca sa prinda un post la chioscul din colt. Trebuie sa fi sub droguri rau de tot ca sa crezi ca o diploma te ajuta in viata. Daca n-ai pile e bun si la chiosc.

 

Va este greu ....

...sa recunoasteti ca are dreptate "romanianwars", ha?!
Cu o facultate mintala , si inca altele doua de studii , poti evolua cu succes in starea de somer !!!

 

Subiecte

"Iorgu de la Sadagura" de Vasile AlecsandriPlatforma pentru solutionarea online a litigiilor