BAC 2011: Cristian Preda ataca PDL pentru ca nu reactioneaza - Pare congelat

Miercuri, 06 Iulie 2011, ora 14:32
1438 citiri
BAC 2011: Cristian Preda ataca PDL pentru ca nu reactioneaza - Pare congelat
Foto: Cotidianul

Europarlamentarul PDL, Cristian Preda, se declara surprins de lipsa de reactie a partidului din care face parte fata de rezultatele foarte slabe de la bacalaureatul din anul acesta.

"Ma surprinde faptul ca BPN-ul recent ales nu se pronunta. E ca si cum problema n-ar exista. Pare sa fie un BPN pus la congelator. Ar trebui in primul rand sa discute problema. Acum sigur ca exista o nefericita suprapunere de situatii, in care gafe facute de ministru saptamana trecuta, gafe legate chiar de exprimarea in limba romana au fost urmate de un control foarte sever asupra procesului la BAC. Cele doua nu trebuie confundate, eu cred ca seriozitatea organizarii Bacalaureatului este un punct foarte bun pentru ministrul Funeriu.

Asta sigur ca nu-l scuza pentru erorile de limba pe care le face. Insa dincolo de asta, repet, BPN trebuie sa iasa din starea de congelare si sa ne spuna care este pozitia lui, fara sa incerce o disputa politica. Este o mare problema de societate si nu trebuie s-o reducem la invective care angajeaza fosti ministri ai Educatiei si responsabili actuali. Cred ca avem sansa, pe care am ratat-o in ultimii 20 de ani, de a construi solid, pornind de la un diagnostic foarte clar: nu stam bine in sistemul de educatie, asta-i clar!", a declarat, la RFI, Cristian Preda.

Cand Vanghelie vorbeste despre BAC, vorbeste problema, nu solutia

Cristian Preda ii critica de asemenea pe politicienii care se exprima asupra Bacalaureatului, desi nu au "niciun fel de credibilitate", aluzie la Marian Vanghelie.

"Cat despre responsabilitati, discutia ar trebui sa angajeze in mod serios toti actorii sistemului, de la profesori, la asociatii de parinti, la responsabilii ministerului si responsabilii sai din teritoriu. Ar fi bine ca atunci cand vocile partidelor sunt exprimate, sa se evite vocile care n-au niciun fel de credibilitate, pentru ca atunci cand Marian Vanghelie vorbeste despre BAC, vorbeste de fapt problema, nu vorbeste cineva care sa aiba o solutie", a mai spus europarlamentarul PDL.

In opinia sa, "un BAC reusit nu e un BAC bine supravegheat, ci unul bine pregatit. (...) Nu trebuie sa ne lamentam luni de zile sau sa gasim tapi ispasitori, ci sa venim cu solutii".

Cristian Preda mai spune ca rezultatele slabe de la Bacalaureat "fac bine universitatilor".

"Astea fac bine universitatilor, acelora care-si pun problema nu cum sa ia pe toata lumea pentru a da pe urma cat mai multe diplome, deci nu pentru fabricile de diplome. E o masura pe care universitatea ar trebui s-o salute, pentru ca un plus de rigoare in selectarea celor care au dreptul sa se prezinte la un examen e un avantaj pentru universitati".

Citeste mai mult despre BAC 2011: Cristian Preda ataca PDL pentru ca nu reactioneaza - Pare congelat pe RFI.ro

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#bacalaureat 2011 PDL reactie, #Cristian Preda PDL BAC , #bacalaureat