Bac 2011: Numar record de contestatii - peste 80.000 de lucrari au fost recorectate (Video)

Joi, 07 Iulie 2011, ora 11:48
3624 citiri
Bac 2011: Numar record de contestatii - peste 80.000 de lucrari au fost recorectate (Video)
Foto: Romania Libera

Elevii au depus un numar record de contestatii in urma examenului de bacalaureat din acest an.

Astfel, cei nemultumiti de rezultatele obtinute au depus nu mai putin de 80.160 de contestatii, dublu fata de anul trecut, informeaza Realitatea TV.

Cele mai multe contestatii au fost depuse la limba si literatura romana, un numar de 26.580, iar la matematica 25.527. Peste 50.000 de elevi au contestat notele obtinute la aceste materii.

La biologie au fost depuse 9.568, 4.978 la geografie, 3.281 la istorie, 3.202 la anatomie si 3.156 la fizica, potrivit datelor centralizate la Ministerul Educatiei.

In 2010 au fost inregistrate aproximativ 43.000 de contestatii la nivel national.

Promovabilitatea de la prima sesiune a examenului de bacalaureat din acest an in tara, inainte de depunerea contestatiilor, a fost de 44,47%, cea mai mica inregistrata vreodata. La prima sesiune de Bacalaureat de anul acesta s-au inscris peste 200.000 de candidati, iar potrivit Ministerului Educatiei, 661 au fost eliminati in timpul testelor, pentru frauda. Acestia nu vor mai putea sustine testul in sesiunea din toamna si nici in cea din vara lui 2012.

Rezultatele finale, dupa solutionarea contestatiilor, vor fi anuntate pe 8 iulie.

A doua sesiune de bacalaureat

In perioada 11-15 iulie vor avea loc inscrierile pentru sesiunea august-septembrie a examenului de bacalaureat 2011, care se va desfasura in perioada 22 august-2 septembrie.

Bacalaureatul are trei probe orale si trei scrise. Elevii care au urmat liceul in alta limba decat romana vor sustine, in plus, o proba orala si una scrisa de limba materna.

Prima proba a examenului a celei de-a doua sesiuni de bacalaureat, cea de evaluare a competentelor de comunicare orala in limba romana, se va desfasura in perioada 22-23 august, fiind urmata de proba orala la limba materna in intervalul 22-24 august. Intre 23 si 24 august va fi sustinuta proba orala de evaluare a competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala, urmand ca proba de evaluare a competentelor digitale sa aiba loc in perioada 25 -26 august.

Prima proba scrisa, cea la limba si literatura romana, va avea loc la 29 august, urmand ca celelalte trei sa se desfasoare in intervalul 30 august-2 septembrie.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#contestatii elevi bacalaureat, #lucrari elevi rezultate bacalaureat , #bacalaureat