Bac la xerox - DNA ancheteaza 42 de lucrari identice

Sambata, 03 Iulie 2010, ora 10:23
5937 citiri
Bac la xerox - DNA ancheteaza 42 de lucrari identice

DNA ancheteaza 42 de lucrari identice la proba de Limba romana de la examenul de bacalaureat, multiplicate la copiator. Autoritatile incearca sa afle cum a fost posibila xeroxarea color a tezelor dintr-un singur centru pe hartii tipizate de examen.

Scandalul a izbucnit joi, dupa ce ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a anuntat ca la un centru de examinare din Cluj au fost gasite peste 40 de lucrari identice, care au fost anulate, relateaza Adevarul.

Lucrarile in cauza provin de la absolventi care au dat examenul la Grupul Scolar Agricol "Alexandru Borza" (GSAB) din Cluj-Napoca.

"Profesorii corectori de la centrul zonal de la Colegiul Tehnic de Transporturi Transilvania au fost cei care au descoperit ca o parte dintre lucrarile scrise luni de catre absolventi semanau intre ele. Unele erau perfect identice, altele aveau parti comune. Nu am vrut sa ii agitam pe candidati, asa ca doar am facut niste cercetari preliminare", a declarat inspectorul scolar general Anca

Hodorogea. Dupa constatarea fraudei, ea a sesizat Directia Nationala Anticoruptie (DNA).

Lucrarile au fost anulate

Potrivit sefei inspectoratului judetean, lucrarile la limba romana au fost multiplicate direct pe hartiile tipizate folosite la examene, care au in coltul din dreapta sus un patrat destinat scrierii numelui candidatului.

"In fiecare sala de concurs de la 'Borza' erau cate doi supraveghetori. Stim exact care dintre ei au fost in fiecare sala. Este acum de competenta anchetatorilor sa stabileasca exact cum s-au desfasurat faptele", a spus Anca Hodorogea. Ministrul Daniel Funeriu a anuntat ca respectivii elevi sunt descalificati.

"S-a facut o cercetare administrativa din care a reiesit ca lucrarile erau xerocopiate", a declarat Liliana Preoteasa, director general din cadrul Ministerului Educatiei, responsabil cu organizarea Bacalaureatului 2010. DNA a refuzat sa dea detalii despre ancheta.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#frauda Bacalaureat, #Bac lucrari xerox, #Bac frauda CCluj DNA, #lucrari Bac ancheta DNA , #bacalaureat