Ziare.com

Bacalaureat 2018: Ce subiecte au fost la Limba si Literatura Romana

Luni, 25 Iunie 2018, ora 12:33

   

Bacalaureat 2018: Ce subiecte au fost la Limba si Literatura Romana
Cei 136.871 de absolventi de liceu care au sustinut, luni, prima proba a Bacalaureatului, cea la Limba si literatura romana, au avut de analizat poezii de Mihai Eminescu sau Tudor Arghezi sau operele lui Ion Barbu sau Lucian Blaga, in functie de profil.

Astfel, absolventii de liceu de la profilul real au avut de scris un eseu de minimum 400 de cuvinte, in care sa prezinte un text liric apartinand lui Tudor Arghezi sau Mihai Eminescu, la alegere, in timp ce absolventii de la profilul uman au avut de scris un eseu in care sa prezinte o opera apatinand lui Ion Barbu sau Lucian Blaga.

La primele doua subiecte, absolventii de liceu, atat de la uman cat si de la real, au avut de rezolvat cerinte pe baza textelor "Note de calatorie" de Anton Holban si "Ultima ora" de Mihail Sebastian.

Probele scrise ale examenului de bacalaureat au inceput, luni, cu testul de Limba si literatura romana.

Marti, 26 iunie, se va desfasura proba la Limba si literatura materna: maghiara, germana, sarba, slovaca, croata, turca, ucraineana si italiana.

Miercuri, 27 iunie, va avea loc proba obligatorie a profilului, iar ultima proba scrisa din aceasta sesiune, proba la alegere a profilului si specializarii, este programata joi, 28 iunie.

Afisarea primelor rezultate, in centrele de examen si pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevazuta pentru data de 4 iulie (pana la ora 12:00) . In aceeasi zi, vor putea fi depuse contestatiile, in intervalul orar 12:00-16:00. Rezultatele finale vor fi facute publice in data de 9 iulie.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii, cumulativ:
* sustinerea tuturor probelor de evaluare a competentelor lingvistice si digitale;
* sustinerea tuturor probele scrise si obtinerea notei 5 la fiecare dintre acestea;
* obtinerea mediei 6 cel putin, la probele scrise.

In premiera, probele orale ale examenului de bacalaureat au fost sustinute de elevi in luna februarie.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 4621 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Dar ebraica unde este...

Proba la limba si literatura materna:ebraica,nu exista?Stiati ca Mihail Sebastian a fost un scriitor evreu( iosif hechter-nume real) de limba romana,apreciat,stimat si iubit de romani?Unde sunt absolventii de liceu cu limba materna ebraica?

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor