Bacalaureat 2019 Ministerul Educatiei a publicat modelele de subiecte, iar apoi le-a retras UPDATE

Miercuri, 31 Octombrie 2018, ora 22:49
10532 citiri
Bacalaureat 2019 Ministerul Educatiei a publicat modelele de subiecte, iar apoi le-a retras UPDATE
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministerul Educatiei Nationale a publicat, miercuri, modelele de subiecte pentru Bacalaureat 2019 fiind adaptate noilor regulamente, precum 40% din intrebari sa fie grila sau intrebari inchise.

UPDATE La cateva ore de la publicare, reprezentantii Ministerului Educatiei au retras de pe site-ul institutiei modelele pentru examenul de Bacalaureat 2019, precum si subiectele pentru Evaluarea Nationala.

Presedintele Federatiei de Parinti, Iulian Cristache, a precizat pentru Mediafax ca va discuta pe acest subiect vineri cu cei de la minister, impreuna cu reprezentanti ai elevilor si ai sindicatelor din invatamant. Potrivit lui Cristache, ar fi fost intelept ca modificarile sa fie amanate cu un an.

MEN publicase modelele de subiecte pentru examenul de Bacalaureat pe site-ul http://subiecte.edu.ro/. Modelele pentru examenul de Bacalaureat contineau intrebari inchise, intrebari cu raspuns multiplu, intrebari cu raspuns Adevarat sau Fals, conform noilor modificari anuntate, miercuri, de reprezentantii MEN.

Subiectele la toate disciplinele vor contine 40% intrebari grila, a spus, pentru Mediafax, secretarul de stat pentru invatamantul preuniversitar, Ionel Florian Lixandru, precizand ca astfel va fi redusa doza de subiectivism din test.

Reprezentantii elevilor sustin ca nu au fost consultati cu privire la introducerea testelor grila la examenele nationale, precizand ca schimbarile au rolul de a creste artificial promovabilitatea la Bacalaureat, pentru ca raspunsurile vor putea fi mai usor de copiat.

Potrivit calendarului aprobat de MEN, in perioada 27-31 mai 2019, candidatii pot sa se inscrie la prima sesiune a examenului de Bacalaureat.

Prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2019 incepe luni, 3 iunie, cu proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana (proba A).

Conform calendarului aprobat prin ordin de ministru, proba va continua in data de 4 iunie si va fi urmata de evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna (5 - 6 iunie) . In zilele de 7, 10 si 11 iunie este programata evaluarea competentelor digitale (proba D), iar in perioada 12-13 iunie se va desfasura evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala (proba C) . Candidatii de alta confesiune decat cea ortodoxa, care sarbatoresc Rusaliile in data de 10 iunie, pot fi programati pentru sustinerea probei D in zilele de 7 si 11 iunie.

Prima proba scrisa, la Limba si literatura romana, va avea loc luni, 1 iulie. Proba la Limba si literatura materna este programata in data de 2 iulie, iar proba obligatorie a profilului, 3 iulie. Ultima proba scrisa - cea la alegere a profilului si specializarii se va desfasura pe4 iulie.

Afisarea primelor rezultate este programata pentru data de 8 iulie (pana la ora 12:00) si e urmata de depunerea contestatiilor (orele 12:00 - 16:00) . Intre 9 si 12 iulie vor fi solutionate contestatiile, in timp ce afisarea rezultatelor finale este prevazuta pentru data de 13 iulie.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#bacalaureat 2019 grila, #modele subiecte bacalaureat 2019 , #bacalaureat