Ziare.com

In atentia Ministerului Educatiei: Bacalaureat 2018 - solutia intrarii in legalitate

de Oana Badea, profesor de discipline economice
Sambata, 24 Februarie 2018, ora 23:15

   

In atentia Ministerului Educatiei: Bacalaureat 2018 - solutia intrarii in legalitate
Oana Badea
A trecut prea mult timp de la momentul in care s-a aflat si s-a dovedit public faptul ca liceenii promotiei curente participa in premiera, la un examen de bacalaureat ilegal. S-a scurs nepermis de mult timp in asteptarea unei solutii dinspre institutia responsabila. Organizarea corecta a unui examen cu valoare academica care permite accesul in invatamantul superior este o obligatie.

Citeste toate textele scrise de Oana Badea pentru Ziare.com

Lipsa de reactie putea fi interpretata in primele zile ca neputinta de a recunoaste o greseala de asemenea dimensiune. Dupa ce argumentele insa au devenit evidente, lipsa de reactie s-a confundat perfect cu lipsa de solutie. Doar ca atunci cand efectul greselii se rafrange asupra celor 177.000 de candidati la Bacalaureatul din 2018, nici politica strutului si nici neputinta nu sunt acceptabile.

Asa cum am mai declarat, de la prima semnalare publica a problemei, sunt interesata de apararea dreptului elevilor de obtine o diploma in conditii de legalitate, sunt interesata de respectarea demnitatii profesiei didactice, sunt interesata de credibilizarea si sustinerea conceptului de legalitate prin chiar faptele noastre. Tocmai de aceea am cautat SOLUTIA reala.

Prezint astazi public solutia pe care Ministerul Educatiei Nationale are obligatia sa o ia in calcul, in interesul educational al liceenilor promotiei curente inscrisi la bacalaureat.

Solutia consta in emiterea unui ordin de preschimbare a cererii tip pe baza careia posibilii absolventi ai liceului 2018 s-au inscris la acest examen.

Noua cerere care va fi anexa a ordinului de ministru de preschimbare a cererii tip anterioare. Pe fond se va inlocui termenul "absolvent/ absolventa" cu cel de "elev/eleva", se va solicita "sustinerea anticipata a probelor de competente in februarie 2018", iar la sectiunea a II-a a cererii tip unde se face recunoasterea probelor sustinute se adauga optiunea "proba sustinuta anticipat, in februarie 2018".

Prin preschimbarea cererii tip se intra in legalitate printr-o procedura perfect legala.

Se obtin urmatoarele beneficii pentru absolventi si familiile acestora:

  • se respecta statulul de elev/eleva in curs de absolvire a liceului la momentul sustinerii probelor de competente
  • se asigura recunoasterea probelor deja sustinute
  • se permite validarea cererii de inscriere a elevilor la examenul de bacalaureat 2018 dupa dobandirea statutului de absolvent de liceu cu recunoasterea probelor sustinute anticipat.

Asadar, in interesul superior al elevilor, am semnalat, am argumentat si am oferit o solutie. O solutie pe cat de clara pe atat de simpla.

In termeni sportivi, mingea a fost tot timpul in terenul celor care organizeaza bacalaureatul. Cu toare acestea, meciul legalitatii se joaca inca desi legalitatea nu a fost, nu este si nu trebuie sa fie niciodata "o joaca". Daca ne respectam!

Oana Badea este profesor de discipline economice la Colegiul Tehnic Aiud, fost secretar de stat in Ministerul Educatiei si inspector scolar general adjunct la ISJ Alba.

Despre ce vrei sa scriem?


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 10914 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Problema e ca la Ministerul Educatiei sunt obloanele trase.

...

 

BAC 2018

Nu numai la Minister sunt obloanele trase ci si in mintea celor de acolo!

Pacat ,mare pacat,

ca in fruntea unui minister atat de important nu se afla
un profesionist precum Oana Badea.

"solutia" propusa este complet ilegala, deoarece ...

...impunerea de catre ministeru' iedukkatiei pesederaste natzukale s-a produs, constrangerea elevilor de a semna in fals s-a produs si probele de competenta au avut loc. nu se pot contesta post factum aceste fapte penale deja savarsite la data de azi 24 februarie 2018.
Singura solutie corecta ar fi o amnistie pentru elevii MINORI constransi sa comita infractiunea de fals in acte publice si aplicarea prevederilor Codului Penal in privinta functionarilor publici (de la ministru si pana la ultimul dascal) care au silit minori sa comita infractiuni.
Principiul "Dura lex sed lex" sta la baza oricarui stat de drept - chestie care este afirmata si reafirmata de guvernele romanisataneze. Neaplicarea in cazul de fata a acestui principiu dovedeste ca statul romanisatanez nu este un stat de drept si nu are ce cauta in uniunea europeana. Mai mult, statul romanisatanez este un stat care nu isi respecta propria sa Constitutie.
Cea mai corecta solutie legala ar fi anularea rezultatelor probelor de competente care au avut loc bazate pe falsuri in acte publice, reluarea lor sau neluarea lor in considerare si imputarea functionarilor publici de la ministru si pana la ultimul profesor pentru costurile implementarii acestei actiuni ilegale.
Cum lucrul acesta NU se va intampla, se dovedeste fara echivoc faptul ca romanisatanul NU este un stat de drept si locul sau nu este in Uniunea Europeana. QED

 

Cam tarziu,Tudorele,

Raul cel mare s-a facut...Credibilitatea ta e pe duca ,acum sper sa dispari urgent din cloaca in care te-ai adancit. Pentru ce te-ai transformat in presul lui Dragnea si Tarceanu,bani sau popularitate ieftina ?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor