Ponta il cearta pe Pop: Camerele de supraveghere raman si la Bac-ul din 2013!

Miercuri, 06 Iunie 2012, ora 13:53
3246 citiri
Ponta il cearta pe Pop: Camerele de supraveghere raman si la Bac-ul din 2013!
Foto: Arhiva

Premierul Victor Ponta il mustreaza pe ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop, dupa ce acesta a declarat ca, in 2013, vor lipsi camerele de supraveghere la Bacalaureat.

"Lasati camerele de luat vedere acolo unde sunt, nu le scoatem si nu le scoatem nici in viitor", l-a atentionat Victor Ponta pe seful de la Educatie, miercuri, in sedinta de Guvern.

Declaratiile premierului vin in contextul in care Pop a anuntat, recent, ca incepand cu 2013, camerele de supraveghere ar putea sa fi scoase de la examenul de Bac, iar supravegherea ar urma sa fie facuta de voluntari.

Bac 2012: Totul despre examen - metodologie, calendar si subiecte

"Sa vina voluntarii sa se implice mai mult, studentii, ONG-urile care vor sa asigure transparenta. Nu cred ca in Romania trebuie sa mergem pe premisa ca profesorul are intentia sau interesul sa nu faca dreptate si sa supravegheze corect. Cred ca am depasit aceasta bariera", a spus, la inceputul saptamanii, Liviu Pop, citat de Romania Tv.

Despre Bac-ul olimpicilor

Tot in sedinta de Guvern de miercuri, Ponta i-a cerut ministrului Educatiei sa explice de ce la sesiunea speciala de Bacalaureat, destinata olimpicilor, s-au inscris pe lista, fraudulos, sute de elevi.

"Domnule ministru Pop, va rog sa vedem ce s-a intamplat la Bac. Vedeti, denumirea 'Bac-ul olimpicilor' cred ca ne-a derutat pe toti, ca lumea se gandea la cei care merg la olimpiade de matematica, de fizica si de fapt era vorba de sportivi, dintre care banuiesc ca multi nu vor fi la Olimpiada de la Londra.

Asa incat trebuie sa incepeti in a explica oamenilor despre ce olimpici era vorba - nu de olimpici asa cum ii stim toti de la olimpiadele internationale pe diverse domenii, ci era vorba de sport", a adaugat seful Executivului.

Bac special 2012: Ancheta la federatii, 294 de elevi au probleme

La sesiunea speciala a Bac-ului din acest an, 14 federatii sportive "au probleme" cu listele candidatilor, urmand sa se stabileasca daca, in cazul a 294 de candidati, calendarul activitatilor nu le permitea sa dea examenul in sesiunea normala.

Bac 2012: Doar 35% dintre elevi au promovat la sesiunea speciala dupa contestatii

Sesiunea speciala a Bacalaureatului special a declansat numeroase controverse in acest an. Exista suspiciunea ca jur de 30% dintre cei 900 de elevi s-au inscris fraudulos pe liste. In plus, rezultatele au fost dezastruoase: dupa rezolvarea contestatiilor, promovabilitatea a fost de numai 35%.

Prin comparatie, anul trecut, s-au inscris aproximativ 600 de candidati, inregistrandu-se o promovabilitate de 99%.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
Candidatul periculos pentru Ciolacu în cazul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Va fi un șoc pentru PSD”
Candidatul periculos pentru Ciolacu în cazul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Va fi un șoc pentru PSD”
Situația candidatului Cătălin Cîrstoiu se complică pe zi ce trece, iar PSD și PNL par că s-au spălat pe mâini în ceea ce îl privește. Recent, Marcel Ciolacu a declarat că medicul...
#Ponta cearta Pop bac, #camere supraveghere Bacalaureat Ponta, #Pop scoate camere bac , #bacalaureat