Presa italiana, despre "Generatia Google" din Romania

Miercuri, 06 Iulie 2011, ora 21:53
4132 citiri
Presa italiana, despre "Generatia Google" din Romania

Rezultatele la bacalareatul din Romania arata ca un adolescent din doi nu a trecut acest examen al maturitatii, dar vina nu apartine Internetului, asa cum presa locala a incercat sa explice esecul, numindu-i "Generatia Google" pe absolventii de liceu, scrie un jurnalist italian, ci faptul ca elevii au abandonat cartile.

Paolo della Sala sustine, intr-un editorial publicat in La Pulce di Voltaire, ca daca ar fi folosit Google elevii romani tot ar fi aflat ceva.

"Ei nu au folosit Google ca un instrument de cautare. In schimb, au preferat sa intre pe Facebook, Youtube si alte site-uri, unde au pierdut timpul. Insa tragedia majora o reprezinta faptul ca au renuntat la carti. Lectura le ofera tinerilor informatii, experienta, le stimuleaza imaginatia si ii ajuta sa faca deductii logice", noteaza jurnalistul italian.

Paolo della Sala deplange si faptul ca tinerii din ziua de azi nu se mai joaca, ci sunt in mare parte sedentari.

"Nu isi creeaza povestiri in viata reala. Stau mai mult in casa si isi pierd vremea cu iPod-ul, Playstation-ul si site-urile de socializare. Jocul, dar numai atunci cand este liber si fara prezenta adulta, este principala sursa de cunostinte", conchide jurnalistul italian.

Bac 2011: Procentul de promovabilitate pe tara este de 44,47%

Procentul de promovabilitate la examenul de bacalaureat din sesiunea iunie-iulie, la nivel national, este de 44,47 la suta inainte de solutionarea contestatiilor, anunta reprezentantii Ministerului Educatiei.

Rezultatele obtinute de absolventii claselor a XII-a la examenul de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2011, au fost afisate duminica, la toate centrele de examen din tara, iar rezultatele finale, dupa solutionarea contestatiilor, vor fi anuntate pe 8 iulie.

La prima sesiune de bacalaureat de anul acesta s-au inscris peste 200.000 de candidati, iar potrivit Ministerului Educatiei 661 au fost eliminati in timpul testelor, pentru frauda. Acestia nu vor mai putea sustine testul in sesiunea din toamna si nici in cea din vara lui 2012.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Generatia Google bacalaureat 2011, #rezultate bacalaureat 2011 , #bacalaureat