Incepe prima sesiune de Bac - programul examenelor

Luni, 12 Februarie 2018, ora 07:27
3583 citiri
Incepe prima sesiune de Bac - programul examenelor

Prima sesiune a examenului national de bacalaureat incepe luni, cu proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana (proba A), conform calendarului aprobat prin ordin al ministrului Educatiei.

Proba va continua si pe data de 13 februarie, ea fiind urmata de evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna, in 14-15 februarie.

In zilele de 16, 19 si 20 februarie este programata evaluarea competentelor digitale (proba D), iar in 21 si 22 februarie se va desfasura evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala (proba C).

Conform calendarului, prima proba scrisa - Limba si literatura romana - Ea) - a acestei prime sesiuni va avea apoi loc in 25 iunie, luni. Proba la Limba si literatura materna - Eb) este programata marti, 26 iunie, iar proba Ec) - proba obligatorie a profilului, miercuri, 27 iunie. Ultima proba scrisa - la alegere a profilului si specializarii - proba Ed) - se va desfasura vineri, 28 iunie.

Afisarea primelor rezultate are ca termen data de 4 iulie (pana la ora 12:00) si e urmata de depunerea contestatiilor (orele 12:00 - 16:00). Intre 5 si 8 iulie vor fi solutionate contestatiile, in timp ce afisarea rezultatelor finale este prevazuta pentru data de 9 iulie.

Potrivit ordinului, a doua sesiune a examenului de bacalaureat 2018 are urmatoarea structura: 10 - 13 iulie inscrierea candidatilor, 27 iulie inscrierea candidatilor care au promovat examenele de corigente.

Pe 20 august se va sustine proba scrisa la Limba si literatura romana, pe 21 august - cea la Limba si literatura materna, 22 august - proba obligatorie a profilului, iar pe 23 august - proba la alegere a profilului si specializarii.

Intre 24 si 27 august va avea loc evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, pe 28 august - evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna, iar pe 29 si 30 august - evaluarea competentelor digitale.

In zilele de 30 si 31 august va avea loc evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala.

Pe 1 septembrie vor fi afisate rezultatele si vor fi depuse contestatiile.

Pe 6 septembrie vor fi facute publice rezultatele finale.

Citeste si Incepe Bac-ul: Este legala desfasurarea probelor de competente? Care sunt riscurile sustinerii unui examen ilegal

Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primarul localității Miheșu de Câmpie, județul Mureș, a fost surprins de mai mulți localnici în timpul unei întâlniri romantice cu o angajată. Scena în care a fost implicat Emil...
#bac sesiuni, #bac examene, #bac program , #bacalaureat