Tanarul cu sindromul Down care a luat nota 7 la BAC, respins de scoala unde s-a inscris

Miercuri, 20 Noiembrie 2013, ora 23:26
8647 citiri
Tanarul cu sindromul Down care a luat nota 7 la BAC, respins de scoala unde s-a inscris
Foto: Ziar de Cluj

Tanarul clujean care sufera de sindromul Down si care a reusit sa obtina media 7 la examenul de bacalaureat a fost nevoit sa renunte la scoala, dupa ce fusese acceptat, in toamna, la Scoala Postliceala Christiana, unde se pregatea sa devina asistent medical.

Potrivit mamei lui Mihai Moceanu, unii dintre profesori nu au vazut in el decat o pierdere de vreme.

"M-a luat in suturi profesoara de anatomie, ca nu e in stare sa faca scoala; ca nu face fata, ca imi pierd vremea, ca ea nu e de acord. Dansa nu stie ca pentru noi, orice mediu intre oameni nu e pierdere de vreme. Daca il tii in casa, daca e izolat, handicapul e mai handicap si problema de adaptare se agraveaza si mai mult", a spus mama baiatului, citata de Ziar de Cluj.

Profesorii de la scoala postliceala i-au comunicat decizia mamei lui Mihai dupa doar doua saptamani de la inceperea scolii.

"Am plans, m-am suparat. Iar m-au dat afara, iar nu sunt bun de nimic", a spus si Mihai Moceanu, care a renuntat la scoala din cauza profesoarei de anatomie.

Elevul cu sindromul Down care a luat Bac-ul cu nota 7, in atentia autoritatilor

In schimb, directorul scolii postliceale, Ana Gorgan, a spus ca Mihai nu s-a adaptat la cerintele stricte ale institutiei si ale profesorilor.

"Poate asteptarile lor au fost altele, dar scoala nu e un refugiu pentru ei sau un loc in care sa-si petreaca timpul liber. Domeniul medical este pretentios si strict. Alegerea le-a apartinut. Imi pare rau.

(...) (Profesoara de anatomie - n.red.) A desenat un os lung pe tabla si i-a spus si lui sa deseneze osul. Prin repetitie, nu a reusit si, in final, a facut o inima. Vi se pare corect? Poate ca la alta profesie ar face fata. Undeva unde se vorbeste si nu se lucreaza cu desene", a afirmat Ana Gorgan.

Tanarul cu sindromul Down care a luat Bacul, premiat de Boc cu 1.000 de lei

Mihai a ajuns in presa nationala dupa ce a reusit performanta de a lua nota 6,83 la examenul de Bac, in ciuda faptului ca sufera de sindromul Down.

Pana sa ajunga in clasa a XII-a, copilul a fost respins de multe ori de societate, insa mama acestuia, Maria, a luptat pentru ca fiul sa depaseasca toate obstacolele.

"Am cautat nu stiu cate scoli pana ne-au primit. Cand ma duceam si spuneam ca am un copil de gradinita sau am un copil de scoala, raspunsul era de fiecare data: da, perfect, vi-l inscriem! Dar in momentul in care le spuneam ca sufera de sindromul Down, raspunsul lor era un nu hotarat", a povestit mama lui Mihai.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#tanar Down respins scoala, #tanar Down nota 7 BAC , #bacalaureat