Tv Ziare.com: Cum poti scapa de proba de competente digitale de la BAC

Miercuri, 28 Aprilie 2010, ora 14:52
3795 citiri
Tv Ziare.com: Cum poti scapa de proba de competente digitale de la BAC

Elevii care sunt in clasa a XII-a, in special, dar si cei din clase inferioare, pot sa scape de stresul sustinerii probei de competentelor digitale de la bacalaureat prin obtinerea certificatului ECDL care le garanteaza in plus si o diploma cu recunoastere internationala care ii va putea ajuta si atunci cand vor vrea sa se angajeze, a declarat miercuri la televiziunea Ziare.com Irinuca Vaduva, reprezentant ECDL.

"Fata de alte certificari ECDL este un standard care atesta cunostintele de baza si aceste competente se atesta dupa ce se absolva sapte module, este recunoscut in 148 de tari la nivel mondial, are recunoastere internationala. O data cu introducerea probei de competente digitale la bacalaureat s-a cerut si echivalarea acestui certificat ECDL cu aceasta proba.

Cursurile nu se fac neaparat la ECDL. Practic certificarea poate fi obtinuta nu doar de elevii de clasa a XII-a pot aplica si cei care sunt in clasa a IX-a. Copilul poate sa parcuga toata materia la scoala si apoi sa obtina certificare ECDL, iar asa sunt niste costuri care se diminueaza, pentru ca pretul certificarii va fi doar cel de examinare", a mai spus aceasta.

Urmareste AICI inregistrarea emisiunii ca sa stii cum poti obtine si tu un certificat ECDL

Astfel, din datele sintetizate de ECDL ROMANIA pana la 26 aprilie 2010, din 112 licee din toata toata tara au solicitat echivalarea certificarii ECDL un numar total de 3.340 de elevi in clasa a XII - a, dintre care 3.208 pentru ECDL Complet si 132 pentru ECDL Start.

"ECDL Start are doar patru module, iar elevul va obtine calificativul de utilizator mediu, iar pentru ECDL Complet vor obtine cel mai bun calificativ. Certificatul are o valabilitate nelimitata si este valabila si dupa ce elevul termina liceul", a declarat Vaduva.

Pe langa certificatul ECDL exista si cardul de aptitudini ECDL. Toti candidatii

ECDL trebuie sa il aiba pentru a intra in programul de certificare. Cardul

functioneaza ca o fisa de inscriere in vederea obtinerii permisului ECDL.

"Orice persoana interesata de acest certificat poate sa il obtina chiar si cei mai experimentati in ale calculatorului. Permisul european de conducere a computerului (ECDL) atesta faptul ca detinatorul a promovat 7 module: un test teoretic care evalueaza conceptele de baza ale tehnologiei informatiei si sase teste practice care evalueaza competenta de baza a detinatorului in utilizarea unui computer personal si in folosirea aplicatiilor intalnite in activitatile curente (Utilizarea computerului si organizarea fisierelor, Procesare de text, Calcul tabelar, Baze de date, Prezentari, Informatie si comunicare). Practic obtinand aceasta certificare ai dovada clara ca poti face fata si te poti adapta cerintelor si exigentelor oricarui angajator", a mai adaugat Irinuca Vaduva.

Un certificat ECDL ofera drept avantaje un portofoliu personal, sanse crescute de a obtine o slujba mai buna, o certificare recunoscuta international ca sa cei care l-au obtinut sa poata accede la o slujba in strainatate, la o bursa in strainate si in plus este metoda de evaluare foarte buna pentru orice angajator. Angajati trebuie sa fie in stare sa utilizeze un computer.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#obtine certificat ECDL, #echivala competenta digitala bacalaureat , #bacalaureat