Ce oferta de cazare are Universitatea Bucuresti in aceasta toamna

Sambata, 17 Septembrie 2011, ora 11:37
2414 citiri
Ce oferta de cazare are Universitatea Bucuresti in aceasta toamna
Foto: Arhiva

Pentru anul universitar 2011-2012, Universitatea din Bucuresti pune la dispozitia studentilor un numar de 5.354 locuri in caminele proprii.

Distributia acestora s-a facut catre facultati, tinand cont de principiul proportionalitatii, in functie de numarul de studenti inscrisi finantati de la buget, potrivit unui comunicat de presa al UB.

Cazarile pentru anul universitar 2011-2012 se vor face in intervalul 27 septembrie - 4 octombrie 2011.

Repartizarea locurilor in camine se face proportional cu numarul studentilor din fiecare an de studiu (incepand cu anul I si terminand cu ultimul an de master).

Repartizarea studentilor fiecarei facultati in camin se face de catre o comisie pe facultate, coordonata de prodecanul cu probleme studentesti.

Criterii de acordare a locurilor in camine

Conform metodologiei de cazare, la evaluarea si aprobarea cererilor de cazare, comisia va avea in vedere urmatoarele criterii: performantele profesionale si situatia sociala/materiala a studentului.

Media minima pentru a obtine un loc de cazare din partea facultatii este stabilita de Consiliul Facultatii la propunerea comisiei. Aceasta medie trebuie obtinuta pana la sfarsitul sesiunii de toamna.

Studentii ar putea primi subventii si pentru alte forme de cazare decat caminele

Aceste norme se impun obligatoriu, ramanand la latitudinea comisiei de cazare sa stabileasca si eventuale conditii suplimentare ca de exemplu: continuitatea pe loc, media minima pentru acordarea dreptului de cazare. Pentru studentii romani, situatiile se vor examina cu atentie, cererile putand fi respinse numai in cazul unor situatii profesionale extrem de slabe.

La criteriul social se incadreaza studentii orfani de unul sau ambii parinti, cei proveniti din centre de plasament sau din plasament familial, precum si studentii cu situatii sociale dificile.

Principiul continuitatii se aplica in sensul mentinerii locului de cazare din anul precedent.

Se intorc studentii in Capitala - Ce chirii ii asteapta?

Printre categoriile care se califica pentru cazarea in camine se numara studenti romani din cele trei cicluri de studiu (licenta, master, doctorat) si studenti de etnie romana, bursieri ai statului roman pentru care Universitatea din Bucuresti s-a angajat sa asigure cazare; in limita locurilor ramase, comisia de cazare mai poate aproba cazarea cadrelor didactice tinere.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#cazare camin, #camin studentesc, #camine universitatea bucuresti, #locuri camin 2011 , #camin