Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Scoala idiotilor din tara rinocerilor (Opinii)

Sambata, 15 Septembrie 2012, ora 20:01
3637 citiri
Scoala idiotilor din tara rinocerilor (Opinii)
Foto: blog.cluj.info

Institutiile democratiei au rezistat barosului care incepuse sa le toace marunt, Romania isi respecta angajamentele internationale, drumul european nu se afla in pericol, cu atat mai putin calea. Patria e solida, mesteri carmacii!

Numai astialalti, holbatii, sunt de-a valma, dar nu cred ca percep realitatea de deasupra, ipocritii! Vor paine, medicamente, sefi profesionisti si scoli bune pentru prunci. Cu tot cu sistem.

Cum bine spunea aseara Liana Stanciu la Realitatea, copilasii nu vor tine minte gaura din acoperis si burlanul care scartaie, dar isi vor aduce aminte de invatatoare. Asa-i. Dar dascalii si le vor aminti si in somn.

O tema buna - clasa pregatitoare trantita cu vesela nemernicie - pentru care postul de televiziune ar fi trebuit sa organizeze nu doua ceasuri de intepaturi, ci un maraton care sa dureze pana luni dimineata. Oamenii nu s-ar fi dezlipit de ecrane.

Din pacate, insa, o asemenea discutie nu poate avea loc in absenta creatorilor, gestionarilor acestui sistem bolnav pana in maduva oaselor, si din nefericire trebuie sa ne multumim cu politicieni angrenati cu toate fortele in campania electorala. Ei nu pot face abstractie nicio secunda de lupta teribila care se petrece in lumea cu care romanii, umiliti si deznadajduiti, nu au nicio legatura. Nu pentru ca nu ar vrea ei, ci deoarece sunt folositi pe post de sol imbecil, naiv si inert pentru samanta lor politicianista dornica de vesnice poligoane de incercare.

Niste babuini, nici macar fericiti ca li se dau banane! Pai daca sunt cuie?

Niciodata, dar niciodata nu vor putea sta la masa discutiilor menite a gasi solutii, delimitati de clepsidra in care se scurg saptamanile pana la alegeri, si pe urma alte saptamani, pana la alte alegeri, Ecaterina Andronescu si Daniel Funeriu - bine ca n-au fost chemati la televizor in acelasi spatiu toti fostii ministri ai Educatiei de dupa 1989, ca iesea macel! Numai intre universitari-politicieni sa nu te nimeresti!

Pactul pentru Educatie, semnat in 2008 de toate partidele cu angajamentul ca nu se vor mai face experimente, ca alocarile bugetare vor respecta legea, care prevede 6 la suta din PIB (nu si sanctiuni, fireste!), a ramas o randunica pe un cer de rinoceri.

De-abia intrata in vigoare, legea lui Miclea-Funeriu, trecuta prin asumare, isi primeste, iata, prima ordonanta de urgenta. Si taman pe un domeniu care nu suporta improvizarile - bacalaureatul. In aceeasi fraza in care deplange cunostintele absolventilor, doamna Andronescu insista ca pe tamplari nu-i angajeaza nici dracu daca nu au diploma. Asa da, ele vor creste substantial!

In Romania nu exista politicieni, doar politruci. Daca ar avea macar o secunda intentia de a face bine poporului lor, acesti purtatori de stindard decolorat s-ar inchide cu totii intr-o sala de sport, ministri, fosti, sindicalisti, parinti si studenti, in cel mai deplin anonimat, supravegheati de Batalionul de Garda, si n-ar mai iesi de acolo decat in momentul cand ar bate in cuie ceea ce se numeste prioritate nationala zero. Nici sa faca pipi. Dar au ales calea cea mai usoara. Fac pipi pe noi. Multumim frumos! Sa dam fuga pana la butic sa gasim si niste hartie pufoasa, nu?

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#dezbatere clasa zero, #clasa pregatitoare , #clasa pregatitoare