Prefectul de Bihor cere Guvernului sa nu se faca ore in vinerea dinainte de referendum. Oricum e Ziua Educatiei si nu se tin cursuri

Luni, 24 Septembrie 2018, ora 12:37
2728 citiri
Prefectul de Bihor cere Guvernului sa nu se faca ore in vinerea dinainte de referendum. Oricum e Ziua Educatiei si nu se tin cursuri
Foto: Arhiva Ziare.com

Prefectul judetului Bihor, Ioan Mihaiu, a declarat, luni, in sedinta Comisiei Tehnice Judetene si a Grupului tehnic de lucru, ca prima problema care ar trebui rezolvata pentru organizarea referendumului din 6 si 7 octombrie este suspendarea cursurilor scolare in ziua de vineri.

"Sunt foarte multe probleme care sunt destul de greu, aproape imposibil de rezolvat de vineri dupa amiaza pana sambata dimineata. La toate alegerile anterioare, care aveau loc duminica, exista o zi intreaga libera, sambata, si de vineri dupa-amiaza exista timp suficient.

In aceste conditii, insa, timpul este extrem de scurt, de vineri de la pranz, cand se termina cursurile, pentru amenajarea sectiilor, pentru distribuirea materialelor, pentru distribuirea buletinelor de vot, pentru asigurarea pazei. Speram ca aceasta problema se va pune la nivel national si ca in cursul zilei de vineri vor fi suspendate cursurile astfel incat de joi dupa amiaza sa putem incepe activitatea", a declarat Ioan Mihaiu.

Prefectul a solicitat Inspectoratului Scolar Judetean sa analizeze oportunitatea suspendarii cursurilor in ziua de vineri, 5 octombrie, pentru a fi solicitata la nivelul Ministerului Educatiei Nationale.

Inspectorul scolar general, Alin Iuhas-Novac, a precizat ca masura ar fi cu atat mai binevenita cu cat in unele scoli sunt organizate chiar si cate cinci sectii de votare.

O alta problema ridicata de prefect s-a referit la personalul restrans din structurile militare pentru supravegherea sectiilor de votare.

"Pentru colegii de la Arme - Inspectoratul de Politie, Jandarmi, ISU - stim ca e o problema de personal, mai ales ca sunt doua zile, dar asa cum si altadata v-ati descurcat, cu personalul putin pe care il aveti, sunt convins ca va veti descurca si acum. Si personalul nostru de la Pasapoarte - Permise il vom include pentru a asigura paza in sectiile de votare", a spus prefectul.

Mihaiu a informat ca, in cursul zilei de luni, 24 septembrie, a fost trimisa la Bucuresti prima raportare privind pregatirea referendumului national pentru revizuirea Constitutiei din 6 si 7 octombrie, cu stadiul pregatirilor, care sunt conform programului.

Reprezentantul Autoritatii Electorale Permanente, Diana Birau, a precizat ca in judetul Bihor vor fi organizate 650 de sectii de votare, existand un numar suficient de experti electorali, 1.875, din care se vor desemna presedintii sectiilor de votare.

5 octombrie, Ziua Internationala a Educatiei

Trebuie precizat ca pe 5 octombrie este Ziua Internationala a Educatiei si ca in scoli nu se tin cursuri, insa erau programate manifestatii cu aceasta ocazie, conform Portal Invatamant.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#prefect Bihor cursuri vineri, #suspendare cursuri vineri referendum, #referendum Constitutie , #cursuri