S-a deschis "scoala parintilor" pentru cei care nu se inteleg cu copiii

Luni, 16 Martie 2009, ora 18:42
2158 citiri
S-a deschis "scoala parintilor" pentru cei care nu se inteleg cu copiii

Psihologii si asistentii sociali din sectorul 6 au initiat un proiect care ii invata pe parinti cum sa se descurce cu copiii ajunsi la pubertate, cursurile fiind gratuite si sustinute de voluntari.

Proiectul este interactiv si respinge pedeapsa si violenta, ca metode de educare, scrie Gandul online.

"Programul de genul acesta exista de foarte mult timp in alte tari europene si si-a dovedit eficienta in timp. In primul rand, cursurile sunt interactive, parintii sunt pusi in diferite situatii pentru a vedea cum reactioneaza, sau intreaba ei, in functie de problemele pe care le au.

Cursurile sunt destinate tuturor parintilor din sector care au copii cu probleme emotionale sau comportamentale, nu numai cazurilor sociale sau celor care provin din medii defavorizate", a explicat pentru cotidianul Gandul Mihaela Dragoi, sef serviciu Comunicare la Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului din sectorul 6.

La primele cursuri au participat numai mamici, care s-au dovedit insa extrem de interesate de metodele de educare prezentate de psihologi. Acestea s-au plans ca nu pot comunica deloc cu copiii, relatia este una conflictuala, existand riscul sa dezvolte un comportament deviant.

"Proiectul este, in primul rand, unul de prevenire. Parintii primesc si informatii despre dezvoltarea biologica si psihosociala a copilului, despre abilitatile pe care le dobandeste in aceasta perioada de varsta, despre nevoile pe care le are in ceea ce priveste preocuparea pentru aspectul fizic, timpul petrecut alaturi de prieteni si dorinta de a fi apreciat pentru ceea ce gandeste si ceea ce stie sa faca.

Anturajul este de multe ori o problema, iar comportamente precum fumatul, consumul de alcool sau droguri apar din nevoia de afirmare si de a fi acceptat in grupul de prieteni", mai spune Mihaela Dragoi.

Cursul se desfasoara o data pe saptamana si poate dura intre o ora jumatate si doua ore jumatate, fiind necesara o grupa de opt- zece persoane.

Proiectul este sustinut de patru psihologi, un medic si un asistent social, fiind destinat parintilor care au copii cu varsta cuprinsa intre 10 si 16 ani.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#scoala parintilor, #parinte copil relatie , #cursuri