Se deschide Academia Politica - vezi ce profesori vor preda cursantilor

Vineri, 05 Noiembrie 2010, ora 20:55
2315 citiri
Se deschide Academia Politica - vezi ce profesori vor preda cursantilor
Foto: imag.pub.ro

Institutul de Studii Populare anunta deschiderea cursurilor la Academia Politica a ISP, un program deschis tinerilor intre 18 si 25 de ani, membri sau ne-membri ai OT PD-L, printre profesorii care vor preda cursantilor fiind Cristian Preda, Theodor Stolojan, Monica Macovei si Sever Voinescu.

Anuntul privind infiintarea Academiei Politice a fost facut pe blogul sau de europarlamentarul PD-L Cristian Preda. Potrivit acestuia, cursurile se intind pe o perioada de trei luni si au loc saptamanal la sediul ISP, prezenta fiind obligatorie.

Dupa absolvirea cursurilor urmeaza un stagiu de practica la Parlamentul Romaniei. Pentru a fi admisi la cursuri, candidatii sunt rugati sa trimita pe mailul ISP un CV, precum si o scurta expunere de motive privind dorinta lor de a urma cursurile Academiei Politice a ISP pana pe data de 10 noiembrie 2010.

Acceptarea definitiva la cursuri se va face in urma unui interviu. Interviurile se vor desfasura in perioada 11-12 noiembrie. Cursurile vor incepe pe data de 19 noiembrie si vor avea loc in fiecare vineri intre orele 16 si 20.

Tematicile cursurilor vor fi : "Constitutia Romaniei", curs care va fi tinut de profesorul Ioan Stanomir, care a fost si presedinte al Comisiei prezidentiale pentru revizuirea Constitutiei, "Valorile populare" si "Campaniile electorale, aspecte legislative si practice", cursuri tinute de consilierul de stat din Administratia Prezidentiala Catalin Avramescu, "Sistemul de partide din Romania", curs tinut de eurodeputatul PDL Cristian Preda, "Romania-Istoria recenta", tinut de profesorul Mihail Neamtu, membru fondator al Fundatiei Crestin-Democrate.

Vor tine cursuri la Academia politica a ISP si Valeriu Stoica: "Romania stat de drept- separarea puterilor in stat", deputatul PD-L Sever Voinescu: "Romania - membru NATO", europarlamentarul Monica Macovei: "Integritatea in societate si in partidele politice, liderul PDL Teodor Stolojan: "Notiuni de macroeconomie", directorul general al Institutului Diplomatic Roman Radu Carp: "Romania - membru UE, institutiile UE".

Filologul Adrian Papahagi va tine un curs despre "Politica externa a Romaniei", profesorul din cadrul SNSPA Mihaela Miroiu va preda "Politici publice si de gen in Romania", iar editorialistul Cristian Patrasconiu le va vobi cursantilor despre "Mass media si comunicarea politica".

Lectorii urmeaza sa invite personalitaati din domeniul pe care il trateaza la curs. Cursurile vor avea un caracter interactiv. Dupa introducerea facuta de lector, urmeaza o sesiune de intrebari si raspunsuri.

Cursurile se vor incheia cu un examen compus din proba scrisa si proba orala, iar absolventii vor primi o diploma care sa ateste participarea la cursuri si absolvirea lor cu succes.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Academia Politica, #cursuri sediu ISP , #cursuri