Aproape 300 de diplome de Bacalaureat, gresite

Miercuri, 17 Iulie 2013, ora 20:59
2177 citiri

Toate diplomele emise de Colegiul "Alexandru cel Bun" din Gura Humorului, aproape 300, vor fi retrase si retiparite dupa ce s-a constatat ca din cauza unei erori de soft au fost inscrise date incomplete pe aceste documente, a declarat purtatorul de cuvant al ISJ Suceava, Laura Hacman.

Hacman a declarat ca software-ul de tiparire a diplomelor a generat o eroare, astfel incat notele disiciplinelor la probele scrise de bacalaureat au fost inscrise eronat, neavand inregistrate zecimalele in cifre, ci doar in litere.

"Mediile finale apar corect si in litere, si in cifre", a spus purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean Suceava.

Laura Hacman a precizat ca toate cele 282 de diplome sunt in curs de retragere si vor fi retiparite.

"Absolventii se pot inscrie la facultate folosind adeverinta emisa de unitatea scolara pana la obtinerea noii diplome", a spus Hacman.

Situatia a fost sesizata de cadrele didactice ale Universitatii "Stefan cel Mare" din Suceava la inscrierea unor absolventi ai acestui colegiu.

Rectorul universitatii sucevene, Valentin Popa, a declarat corespondentului MEDIAFAX ca au fost depistate patru astfel de diplome, motiv pentru care au fost sesizate conducerea colegiului si a Inspectoratului Scolar Judetean Suceava.

"E o anomalie de sistem. Greseala apare din sistemul informatic care tipareste diplomele", a spus Popa.

El a mentionat ca absolventii se pot inscrie pe baza adeverintei eliberate de colegiul din Gura Humorului.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
Sorin Chelmu, fost Secretar Generla al Guvernul României, va candida la funcția de președintel al Consiliului Județean Vaslui. Originar din județul Vaslui, Chelmu și-a prezentat...
#diplome bac gresite, #diplome de bacalaureat gresite, #absolventi cu diplome gresite , #diplome
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
De tot risul diplomele din Gura Humorului!