Ziare.com

Tara te vrea prost (Opinii)

de Ioana Ene Dogioiu, Senior editor
Marti, 16 Iulie 2013, ora 23:51

   

Tara te vrea prost (Opinii)
Scoala romaneasca a dat noi exemple de excelenta, atipice si aproape paradoxale. Lotul Romaniei a obtinut cinci medalii la Olimpiada Internationala de Fizica - doua de aur, pentru Cristian Frunza si Cristian Andronic, si trei de argint. Elevii romani s-au plasat astfel pe primul loc in Europa si pe locul al 5-lea in lume.

La Olimpiada de Informatica de la Brisbane, Rares Buhai si Vlad Alexandru Gavrila au obtinut medalii de aur, la care s-au adaugat o medalie de argint si o medalie de bronz. In primavara, la Olimpiada Internationala de Chimie "D. Mendeleev", elevii romani au obtinut o medalie de aur, a Mariei Filip, doua de argint si trei de bronz.

Sunt copii si tineri din aceeasi tara in care peste 50% dintre elevi sunt analfabeti functional, potrivit testelor PISA, din aceeasi tara care nu are nicio universitate in topurile europene si mondiale, in care pana si studentii facultatilor de litere fac greseli de ortografie inadmisibile.

Tara in care rezultatele la examenele nationale, ca sunt cele de la finalul clasei a 8-a sau bacalaureat, ne arata o incompetenta cumplita dublata de o inclinatie catre frauda pe masura.

Este clar ca invatamantul romanesc este rupt la mijloc, intre elitele care obtin rezultate internationale spectaculoase si marea masa, mediocra si infranta din start in batalia competentelor. Din pacate, nu aceste elite pe care ne place sa ni le punem pe blazonul de tara sunt reprezentative pentru invatamantul romanesc.

Ele sunt rezultatul eforturilor proprii, desigur, dar si al eforturilor parintilor care au investit in ei cu mult peste ceea ce scoala ofera. Daca ne uitam in general vorbim despre elevi din Bucuresti, toti in cazul fizicii, si din cateva alte mari orase.

Asta nu inseamna ca elevii bucuresteni sunt mai destepti. Nici poveste. Dar au o sansa mare in plus, pentru ca in Capitala a atras de bine de rau o elita si in privinta profesorilor, in Capitala sunt mai multi bani, deci sunt posibile investitii individuale mai mari in educatie.

In restul tarii, scolile sunt mizere, nedotate, profesorii slabi, cel mai adesea suplinitori, cursurile se tin la simultan, cu copii de diferite varste. Nu sunt biblioteci, nu sunt librarii, nici sa vrei sa faci meditatii, nu ai cu cine.

Copiii dotati, doritori de invatatura, multi sau putini cati sunt ei, din mediul rural sau din orasele mici se pierd pentru ca sistemul, asa cum este el conceput si fianantat, nu le da nicio sansa.

Dar se pierd si elitele. Mai precis le pierde Romania. Cam cati dintre elevii medaliati la olimpiadele internationale credeti ca studiaza in Romania? Cei mai multi primesc imediat oferte, cu burse incluse, de la marile universitati ale lumii. Si dupa ce termina studii de mare valoare de ce s-ar intoarce in tara? Ca sa faca ce?

Cercetarea romaneasca practic nu prea mai exista, cu exceptia unor mici insule. Un fizician, un chimist care vrea sa cerceteze nu are nicio sansa in Romania, indiferent cat e de valoros, pentru ca noi inca nu am inteles ca banii pentru cercetare nu sunt un moft, ci reprezinta o investitie care aduce rezultate insutite la un moment dat. Dar cum acel moment este dincolo de lungul nasului, nimeni nu se gandeste la el.

Nu este insa vorba numai despre cercetare. Elitele din mai toate domeniile sunt alungate din tara de o politica inepta care intretine iluzii egalitariste si cultiva mediocritatea. Tare te vrea prost ca sa nu ai prea mare discernamant la vot si sa ramai captiv, dependent de ajutorul statului.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 6675 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
100 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Tara va vrea chiar asa cum zice jurnalista asta, cum ii zice?...

Aaaaa, IE si Dogioiu...

Va exemplifica mai jos cit de prosti va vrea dumneaei Romanica, mai marii ... sinergici cu titlul, PSD Erie, Giugiu, Scre-mutu si Niciolae comunisto-securistul.

Cu un bonus serios pentru tata lor...

PSD Erie...

Felicitari Ziare.com!

 

Traiasca guvernu Dr. Victor Ponta ! Traiasca lupta dintre USL !

Toarasi, asa cum zicea marele nostru inaintas si fundas central Vladimir Ilici Kremlin,
invatati sa copiati !
invatati sa copiati !
invatati sa copiati !

Asa trebe san vatati si dumneavoastra sa copiati, calfel, ajungeti SENINI ca SENINU sio sasa raza toti desteptii da voi !

Traiasca copiatu frate cu plagiatu !

 
 

 

@zambila- Te rog eu personal, cit pot de mult si convingator:

Nu mai posta ... "prosteala" asta pt. gugushtiuci! N-o sa faci pe nimeni mai inteligent sau macar mai interesat cu doar ... un link.
Niciodata!
In felul asta ii dai, indirect, "dreptate" lui IE&D.

Daca musai vrei sa suscitzi interesul unora, scrie dom'le chiar un mic articol pe Ziare.com, la tema!
Fa chiar tu mai interesant site-ul asta.
Multzi sint cei care chiar merita mai mult...

Sanatate...

Toti scriu vrute si neVrute

...eu am un interes personal sa "demonstrez" ca invatamantul e falimentar.

Parintii sa puna accent pe activitati extraScolare.
Treapta si bac-ul sunt preocupari "prostesti"
...timp pierdut
...pt cei ce aspira la o cariera de top ...eventual in vest.

...

@zambila - Ai si tu dreptate. Da' nu aici o sa si

...reushesti sa demonstrezi ceea ce e vizibil demult: invatzamintul romanesc e APROAPE falimentar!
Si nici astfel n-o sa schimbi lucrurile in directzia buna.
Ai idee ca invatzamintul si medicina sint cele mai ... tribale profesii?
Caste ermetice, neperformante, retrograde, self-suficiente si agresiv auto-protective?

Demersul tau, si al meu, trebuie sa se adreseze IN PRIMUL RIND parintzilor!
Asa kretin, politizat, diform uneori si abrutizant de greu, fara viziune si scopuri inalt umaniste cum era invatzamintul din perioada comunista, eu m-am format corespunzator - nu deformat! - in acel mediu shcolar care avea puternice legaturi preformatate si bine "strunite", fara ca sa las "sistemul" sa-mi hotarasca si viitorul!
Am avut insa increderea totala si sprijinul neconditzional al unor oameni binecuvintatzi de Dumnezeu sa-mi fie ... parintzi! Lucru extrem de rar in viatza reala a multor copii.
Pe vremea "aia", in clasa a VIII-a de exemplu, eram membru la Casa Pionierilor la nu mai putzin de ... 8 cercuri!
Si aveam timp si de shcola la nivel de olimpiade, si de sport pina la ... febra musculara, si de distractzie cit era posibile pe vremea aia, si de facut cumparaturi si treburi gospodarreshti, si de shah sau bridge, si de drumetzii, excursii, tabere sau expeditzii montane, si de citit uneori chiar si cite o carte pe zi!
Practic aveam timp pentru toate...

Astazi, desi nu se mai face shcoala si simbata si nici la nivelul ala, elevii nu mai au timp de nici unele.
Practic nu mai au scopuri, motivatzii si ambitzii. Iar pentru asta, primii responsabili pentru degringolada si perversitatea valorilor umane inoculate copiilor - asa cum observi si tu - sint...

...NUMAI PARINTZII!

sunt complet de acord cu cele scrise de Ioana Ene Dogioiu, iar .....

...cea mai buna dovada a indeplinirii planului cincinal la desteptaciune care dureaza de mai bine de juma' de veac si depasirea aqcestuia sunt ziaiureaustii si ziaiureastele redactori, redactoare, editori seniori si senioare editoare, reporteri si reporterite, editori si editorite, plaivazisti si plaivaziste fara de titluri precise care cu toti si toate gramada inegresc de perle, aiureli, plastografii si alte asemenea acadele paginile virtuale de la com.ziare. chestia interesanta este ca Ioana Ene Dogioiu ii si le plateste pentru bazaconile pe care, orice om normal, cand le citeste, se cruceste. dar, ce putem face: tara asta vrea si pe astia-i scoate ....

 

@Carrandash - Partzial de acord cu cele spuse de tine...

Tzi-am dat un posibil raspuns pe prima pagina.

Sanatate!...

Risu, plinsu...

Se vede caraghios de departe. Ca-n filmele cu... , am vrut sa spun ca-n filmele mute comice. Personaje care cad de la etaj , sau din automobile in viraj. Se ridica, se scutura de praf si alearga mai departe.
Mai lipsesc vreo doi-trei patetici, sa ne spuna ceva de tonomatele basiste, si gasca-i completa.

Nu era mai bine pe vremea "regretatului si sinistrei sale...", "savant de renume mondial", cind era invatamintul de 12 clase obligatorii? Tavalugul care ne-a facut ceea ce sintem astazi. Toata scoala aia buna care se facea isi vede roadele. Sa vedem ce-o fi peste 5, 10 sau 20 de ani.

 

Nu ne mira

Sa nu ne miram. Prostii,pana la un punct, sunt mai usor de condus(=manipulat), In plus,acesti OLIMPICI, nu beneficiaza de rente viagere si premii in masini si zeci de mii de euro ca cei de la sport. Ce sai faci, doar muschii conteaza. Creierul (acest triumf al universului) este un pericol pentru asa autointitulatii conducatori. Conform titlului articolului !

 

Scoasa din context

"Antonescu a repetat anul doar din motiv de ... drag de nevasta. Ca sa fie in acelasi an cu sotia sa care era mai mica cu un an...

Jenant, penibil si ..."

 

Aoleo!

Bai, n-azi, pana la urma ala si-a luat o diploma, tu, tot sarman ai ramas.

Asa e

Sarman de nu stiu de viata mea. Deh, nu mi-am dat doctoratu'.

@felix - Dupa cite se poate observa, tinere domn,

...nici Bac-ul!

Ce nevoie ai avea, nu?
Pe net to(n)ti trebuie sa fim cum spune IED in articol!
In fond, majoritatea djuvariana n-ar fi posibila si fara dvs., nu-i asa?!? Cu sau fara diploma, desigur...

Frequently drawn conclusions:

Eu zic să nu vă mai periați voi reciproc, WinXP și anioda, că dacă el nu și-a luat diploma de Bac', voi n-aveți nici diplomă de "studii" preșcolare.
Iar acelea sunt suficiente să fii mai deștept decat Floricel Adormescu, "preșudintele lu' Senat"...

Dna. Ene

a descris perfect situatia unei tari din lumea treia .Si este adevarat 100% ! Exista o mica grupa de elevi eminenti,care se bucura de o conjunctura favorabila (scoala de elita,parinti responsabili,situatie materiala peste medie,anturaj proprice ) si care exceleaza in pregatire si viata. Restul este impartit in trei categorii : progeniturile imbogatitilor dupa revolutie ,care au tot ce vor si nu le pasa de nimic,copii din familiile sarace care au de ales intre o viata de munca si din care putini ajung sa exceleze si o categorie din ce in ce mai mare care au un ideal efemer,care ii duce intr-o lume in care 1% se realizeaza material (si numai material ) ,restul ducand in jos tot idealul la care tot romanul aspira.

 

"De veti creste niste oameni care sa grabeasca in triumf,

veti creste niste oameni fara idealuri..."
" Nu ma revolt contra stiintei, sunt revoltat contra pornirii prea utilitariste, contra unei imbaraniri grabnice, covarsita de preocupari mici si egoiste. Suntem o societate tanara si in repedea noastra dezvoltare ne-am molipsit de unele cusururi, avem cusurile unei societati care a parvenit intr-o clipa de timp. Repede trebuia sa ajungem si repede am ajuns..."
Cu suzele de rigoare, ca iar incep sa filosofez si nu sunt pe placul cititorilor acestui site, v-am redat cateva cuvite din Delavrancea. Au fost rostite in Parlamentul Romaniei, in sustinerea invatamantului clasic si filosofic din liceeu. Nu le-am spus pentru politicieni, nici pentru cei care au in grija invatamantul romanesc, stiu ca asemenea cuvinte pentru ei nu-si au rostul. Le-am redat in speranta ca parintii, care sunt singurii, din pacate, care trebuie sa vegheze asupra dezvoltarii copiilor lor, vor invata ceva de aici. Si cred ca au ce. Indemnul, sustinerea si dragostea pentru invatatura, nu mai sunt influentate de statul roman, de majoritatea profesorilor, asa ca ele raman in sarcina parintilor, iar parintii, in dorinta lor de as vedea copiii realizati, se grabesc sa faca cu orice chip, in orice mod, rost de diplome copiilor lor, fara sa se gandeasca ca, ceea ce cresc, vor avea la baranete.

 

CENTIPEDO,CHAPEAU...Frumos spus!

La ora la care ti-am citit frumoasele randuri,aveai "statut" de NEIMPORTANT...go figure...
Stii tu chestia cu margaritare la purcelusi,ha,ha!
Numai dupa ce " mi-am adus si eu aportul" si te-am punctat ca atare,max adica,ai urcat la acceptabil !
Nu fii trista,nici Cristos n-a avut prea multi succes cand a inceput sa predice in pustiu.
Adevarul ca putini au rabdare sa citeasca ceva ce n-are chiar de la inceput,cel putin o injuratura sau o obscenity .

@JAX

Cu Isius n-as indrazni nicodata sa ma compar, dar cu un Cicero, Demostene, hai, ca mai merge. Da, ma mir si eu de elocventa mea, genialitatea, bat-o vina, trebuie sa ma obisnuiesc!

tatal prostilor, nu rezolvi nimic, este protejatul lui Ziare.com.

Pe mesajele personale si pot dovedi m-a facut cretin, pastrez mesajul. Uitati-va la el, vrea sa para interesant dar a fost f. bine caracterizat astazi de :antigel
Rank user: x5

16.07.2013, 15:48

Penibil comentariu!

Daca te consideri hazliu,ai o problema,omule! " Asa este sunt de acord, un om cu probleme mari, rusinea acestui site. P.S. Pot si eu sa-l jignesc, dar nu merita sa ma cobor la nivelul lui, eu am ceva educatie, nu am trait pe maidan.

Ele sunt rezultatul eforturilor proprii, desigur, dar si al eforturilor parintilor care au investit in ei cu mult peste ceea ce scoala ofera. Daca ne uitam in general vorbim despre elevi din Bucuresti, toti in cazul fizicii, si din cateva alte mari orase.

 

Tu iti scrii singur?

Si tot singur iti raspunzi?
Mai,ia niste aghiazma dimineata inainte de mancare si poartati leneria intima pe dos,ca sa scapi de vrajitorii:)))

Pai daca e SENIN, asa face, isi scrie singur !

Si daca mai bea sio bere, face cum face astazi !

Traiasca lupta dintre USL !

Traiasca copiatu frate cu plagiatu !

Traiasca invatatura data rau, care sa spargen capu
SENINului !

scremenciuc

unde vezi tu ca: "Tu iti scrii singur? "ai nevoie de ochelari ?

Copiii dotati, doritori de invatatura, multi sau putini cati sunt ei, din mediul rural sau din orasele mici se pierd pentru ca sistemul, asa cum este el conceput si fianantat, nu le da nicio sansa

SENINule, eu nu aveam cum sa te fac cretin, poate te referi la

PSD***ii !

Traiasca repetitia care ie maman vatazaturii !

Traiasca guvernu DR Victor Ponta carea re grija sa iasa copii dastepti nu ca SENINU !

Traiasca lupta dintre USL !

@PSD Erie - Nu potzi sa "faci" ceea ce...

...eshti chiar tu!

Tzara doar te vrea si pe tine chiar daca nu mai esti tinerel, SELILule!...
Tzara poate avea de cishtigat de pe urma ta.

Tierra del Fuego, desigur...

Exceptia scoasa din context

Invatamantul romanesc este ca un cerc vicios. Trebuie taiat undeva : acest loc este invatamantul primar :trebuie facut un efort financiar si reinfiintate scolile desfiintate de Funeriu ,ca nerentabile (scoala trebuie sa fie foarte aproape de copii ),motivarea cadrelor didactice care se duc in locuri defavorizate ,renuntarea la matematizarea excesiva ,revenirea la un invatamant ,,in joaca" unde copiii vor dobandi cunostinte elementare necesare si vor ,,socializa". Pe de alta parte trebuie lucrat intens cu parintii ,care cred ca odraslele lor sunt niste genii cuminti si convinsi ca invatamantul profesional si ucenicia sunt o cale rapida spre prosperitate si nu un liceu si o facultate care duc de cele mai multe ori la pompoasa functie de ,,manager de raft". Pe de alta parte trebuie eliminata ,,promovabilitatea" ca indicator didactic si la banii pe cap de elev. Trebuie identificate si sprijinite cazurile sociale ,care sunt foarte multe.
PS Acesti olimpici sunt produsul familiilor ,al lor personal si al unor profesori inimosi dar nu au nicio legatura cu ,,invatamantul romanesc".

 

@Happy PDL - Fii linishtit, nu shcoala e adevarata...

...problema a euglenelor verzi politruce tradatoare de neam si tzara. Ci CARACTERUL lor!
Vorba lui Nietzsche:
"Caracterul este Destin!"
Iar la noi in Romania si mai ales "anonim" pe forumuri,...

...LIPSA ACESTUIA!

IE&D are, involuntar, oareshce dreptate:
Tzara te vrea pro/st si pe ... internet! Si lipsit de caracter...
Ori platit la articol, postare sau ... pira "profesionista", ori - pro bono - cind ai fost toata viatza securist si comunist!

Nu-i asa, SELILule shapcalios dizgratzios? Ca bashcalios nu mai esti demult...

 

 
 

Ce-i aia "copitat"?

Adica aveti probleme la mansarda?
Vorba unui formator de opinie comunist,asa cum era laudatorul national Adrian Paunescu
"Pe pamant avem de toate
Copitati si asistate"?

Esti o rusine omule, domn nu pot sa-ti spun PSD.

Cel mult copitat cum iti permiti tu sa faci pe altii in cardasie cu Ziare.com. Am sa public mesajul unde ma faci cretin, ce scoala ai ? In ce mahala ai trait daca ai asa limbaj. Rusine.

In restul tarii, scolile sunt mizere, nedotate, profesorii slabi, cel mai adesea suplinitori, cursurile se tin la simultan, cu copii de diferite varste. Nu sunt biblioteci, nu sunt librarii, nici sa vrei sa faci meditatii, nu ai cu cine.

Nea Puzderie,

Le vorbesti pe limba lor si parca dau impresia ca pricep... ca-i biziie musca. Parca...
"Seninatatea" nu doare.

O zi buna

Olimpiada de fizica

... primul loc in Europa si pe locul al 5-lea in lume.
... toti cei cinci medaliati romani sunt elevi ai Liceului International de Informatica

Acest liceu privat ...a dat rezultate surprinzatoare si in anii precedenti.
Sava, Vianu, mViteazu ...licee de stat cele mai bune din tara (medie de admitere) ...intrecute fara drept de apel.

 

Bravo lor,

Ca nu fac precum i-a invatat Ponta:
copiati
copiati
copiati
Sau nu au ajuns ca Antonescu
repetenti.

bine ca ...

le-a fost EBA model

"Stimate" Scremator habarnaut fara C/V...

In tara asta si nu numai, un student poate repeta anul din "n" motive.
Colportarea obsesiva a termenului ... "repetentul" nu induce in eroare pe nimeni. Si nu e altceva decit o manipulare dezgustatoare. Cinica, mincinoasa si lipsita de bun gust.
Fie si numai pentru faptul ca Antonescu a repetat anul doar din motiv de ... drag de nevasta. Ca sa fie in acelasi an cu sotia sa care era mai mica cu un an...

Jenant, penibil si total lipsit de maniere, "domnule" Scremator...
Inainte de a vorbi aiurea, nesanatos, negindit si mincinos ati face mai bine sa va informati. Chiar si la Facultatea de Istorie a Universitatii Bucuresti!...

"Succesuri!"...

@zambila - Tu chiar te ashteptzi ca asta sa respecte adevarul?

Ai impresia ca stie ce-i ala?!?

N-ai toate datele ca sa vezi citzi olimpici sint prin tzara la toate celelalte materii. Unii profesori inca isi mai fac meseria iar unii elevi inca mai invatza. Chiar la cote inimabinabile pe Ziare.com!...

E plina tzara de elevi foarte buni si occidentul de studentzi romani exceptzionali care fac fala tzarishoarei asteia, iar dumneaei nu vede decit ... proshtii! Multzi cei drept, chiar si aici, cu Bac-ul luat.
Defect profesional probabil. Sau de caracter...

Sanatate!...

@anioda

- si ia zi ce-a facut cu nevasta pe care o iubea asa mult , spune pan'la final , sau trebuie sa-l intrebam pa fgrooster ?

A fost "sinucisa"

Adica aruncata de pe balcon.
Ca si procurorul Panait de catre Ponta.
Ce se aseamana astia doi,Antonescu si Ponta,la "perfomante"

Motivul pentru care a fost sters: se repeta.

Ziare .com va faceti de ras pentru un om fara caracter (PSD Erie) care jigneste tot timpul. P.S. La el nu se repeta ? cand la fiecare comentariu face pe cineva copitat sau il injura :" Traiasca copiatu "... ( un exemplu), va place? Rusine nu sunteti obiectivi.

 

SENINule, pai ce creezi ca iei nu vede ca iesti copitat? Vede!

Pai sia tunci ?
Da daca nuti convine, pot sa te fac imiparicoptat, finca crez ca ten rudesti mai bine !

Traiasca multii lu Alexandru Lapusneanu, pintrecare si SENINU !

Traiasca bacaloriatu frate cu plagiatu !

Traiasca copiatu frate cu plagiatu !

Traiasca repetitia care este maman vatzaturii ca poate pricepe si SENINI, odata si odata !

Mare-i gradina Domnului

Si multi olteni le-a sarit gardul,cand poarta era deschisa:)))

 

Frequently drawn conclusions:

ElyClau, incă un "judecător"...

 

 

iel ie nepotu SENINului, nussa vede ?

Incurand osa san SENINeze si iel !

osa vezi !

Traiasca lupta dintr USL !

Traiasca guvernu DR. Victor Ponta fincare grija sa ia toata lumea bacaloriatu si doctoratu !

Traiasca Voda Lapusneanu si SENINii lui cei multi !

Frequently given answers:

@ Psycho
16.07.2013, 21:14

Nu știam că ești atat de invidios pe "niculaeda".
Știi, el nu s-a lăudat vreodată cu studiile lui, așa cum face pelicanu-cocoșel.
Nu scriu mai bine ca el, că nu caut să mă compar cu el, dar sigur scriu mai bine decat tine, după cum ți-am demonstrat-o in articolul "Norica Nicolai: Romania nu mai este un stat de drept", unde ai fost prea impertinent să te las in euforia ta, și mult mai bine decat cocoșelu' care nu-și mai incape in pene de deștept ce se crede, dar trebuie să-l corectez in fiecare zi...

@anioda

- da' nici froosteria !

Dar nici activistii de partid comunist

Pensionari ca si tine!!!!

@niculeda - In ciuda insistentei inutile, sterile,

...puerile si futile de a avea "umor", nu stiu cum se face insa ca esuati mereu!
Lamentabil...
Probabil vreti, cu tot 'de in ad ipsum' sa ne demonstrati si noua forumistilor ca vreti sa va ... tineti "aproape" de asertiunea doamnei IED!
Fiti insa linistit. Demersul asta chiar ... va reuseste.
Pe deplin!...

Un sfat micut:
Poate incercati - daca deranjul nu-i prea mare -, spre dimineata, cind se face 'mise en place'-ul din crisma, sa ne gratulati cu augusta dvs. absenta si sa...

...cintati la alta masa!

Sper ca va descurcati cu latina. In fond sinteti un om kool-t, nuuu?!?
Cu multumiri anticipate. Nu ca ar fi cazul...

Inadvertente

Atata timp cat ziaristii vor continua sa scoata la vanzare niste fituici cu "pretentii" foarte mari,eu unul,nici nu vad rostul unei astfel de abordari al unui subiect mai mult decat dureros de sensibil.Gresiti cand afirmati ca scoala romaneasca este rupta in doua,pentru ca adevarul este unul cu mult mai dureros si anume acela ca scoala romaneasca din 1990 a fost impinsa cu buna stiinta spre marginea prapastiei pentru a fi in ton cu toata societatea romaneasca.Dupa 50 de ani de comunism in care cat de cat se mai misca ceva,au urmat 24 de ani de haos dirijat in care s-a distrus si se incearca distrugerea ultimei redute a unor urme elitiste.Nu vreau sa-l parafrazez pe un anume domn,dar incep sa cred ca are
dreptate cand spune ca pana nu s-o alege praful si pulberea din tot ceea ce exista in Romania,romanii nu se
vor trezi din aceasta nauceala in care traiesc si sunt tinuti de 24 de ani.

 

@Scre-mutu - Invatza sa citeshti intii in limba romana!

Apoi invatza de scrie-tzi gindurile in ordine logica.
Abia apoi esti liber sa si gindeshti ca sa ai ce visa la noapte. Ca ziua, Dumnezeu cu mila!...

A propos, ce nota ai avut la Bac? In sesiunea a III-a, desigur.
N-ai intzeles nimic da' esti ilustratzia perfecta a asertziunii lui IE&D!

Adica extrem de "inteligent" scremut. In trend, carevasazica...

 

@FAQ-ulica, sa stii ca magaria si FAQ-aria nu o sa

...salveze Romania niciodata.
Niciodata!
Si vorba IED nic prostia. Da' stii tu mai bine ca esti expert...

In rest, am o mica nedumerire:
De cind se dau concedii din ... Sos. Berceni nr 8-10?!?
Sau esti ... segregat la domiciliu???...

 


Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor