De ce nu se mananca laptele si cornul - De la cititori

Duminica, 20 Februarie 2011, ora 15:15
3495 citiri
De ce nu se mananca laptele si cornul - De la cititori

Inainte sa inceapa anul scolar, se da o adevarata batalie intre producatori care sa castige licitatia, care sa distribuie in scoli laptele si cornul. Pentru ca este concurenta, pentru ca multi producatori isi doresc asa un client cum este scoala inseamna ca se castiga bani, multi si frumosi.

Producatorii castiga, dar produsele pe care le distribuie in scoli sunt de foarte slaba calitate si oamenii acestia ar trebui intrebati daca acasa, copiilor lor, le-ar da sa manance asemenea produse. Asa ca nu e de mirare ca laptele a ajuns minge de fotbal si acel corn, de fapt cam jumatate din ce era batonul alta data, mancare pentru catelul sau pisica familiei.

Cornul nu are nici macar sare, ca sa nu mai spun ca nu are gust, nu are aroma, nu se poate manca si nu se poate numi produs de panificatie, si foarte des este vechi, facut de cateva zile. Laptele, impropriu numit lapte, eu i-as spune apa chioara in care s-au pus cateva linguri de lapte, e complet stors de toti nutrientii.

Sunt zile la rand cand, in loc de lapte, se aduce o branza topita, cica facuta special pentru copii. Asta spun producatorii. Din cauza mirosului de la branza aceea nu se poate sta in scoala. Sigur ca nimeni, nici un elev nu mananca pentru ca nu se poate manca asa branza.

Programul Cornul si laptele a fost gandit si apoi lansat ca un ajutor pentru parinti si, la inceput, asa a si fost. Daca acum, mancarea a ajuns bataie de joc, cea mai mare vina este a producatorilor. Nici un copil, oricat de alintat sau bine hranit acasa, nu ar arunca ce este bun si proaspat, insa copiii nu primesc nimic bun, nimic proaspat si care sa le placa. Producatorii isi urmaresc doar interesul lor.

Sunt copii saraci, copii pentru care singura hrana pe zi este ceea ce li se da de la scoala ori din ce mai aduna din cosul de gunoi al clasei ori de pe banci, dupa ce ies colegii lor. Acesti copii flamanzi, din familii nevoiase, nu aleg pentru ca ei nu stiu ce e aceea calitate si mananca orice, numai sa fie. Pentru acesti copii, programul trebuie sa continue, dar nu oricum.

Si pentru copiii saraci si pentru cei care vor un produs de calitate, gustarea de la scoala ar trebui diversificata, proaspata si sa aiba gust. Sa se dea si branza si iaurt sau alt produs lactat, dar nu facut din deseuri. Copilul primeste acea gustare gratis, dar exista cineva care plateste gustarea. Asta ar trebui sa inteleaga producatorii, ca ei primesc bani pentru ceea ce copiii primesc gratuit.

Nu am auzit pana acum ca vreun producator sa fie obligat sa distribuie in scoli cornul si laptele. Ei, producatorii, lupta sa prinda rand la aceasta actiune. In acest caz, negociatorul ar trebui sa puna conditii, sa se intereseze care este calitatea produselor, sa mearga prin scoli si sa afle si parerea copiilor.

Copiii stiu cel mai bine cum sa puna aceasta problema si ce sa ceara. Copiii vor o gustare facuta cu grija si nu cer deloc prea mult.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#cornul si laptele, #branza topita miroase, #cornuri fara gust , #educatie