Feerie de iarna in Parlament la Gala Prieteniei

Advertorial
Luni, 19 Decembrie 2016, ora 16:49
13289 citiri
Feerie de iarna in Parlament la Gala Prieteniei

Parlamentul a gazduit Gala Prieteniei Magna cum Laude, aprinzand pentru a XV-a oara, luminile de Hanuca si de Craciun, in cadrul ceremoniei anuale de premiere a celor 42 de olimpici nationali si internationali ai Complexului Educational Lauder-Reut.

Evenimentul a avut loc, pentru al treilea an consecutiv, in Sala de Receptie a Palatului Parlamentului, in organizarea Fundatiei Ronald S. Lauder Romania, Fundatiei Magna cum Laude-Reut, cu sprijinul Camerei Deputatilor, al Ambasadei Israelului in Romania si al Primariei Sectorului 3.

Candelabrul de Hanuca si bradul de Craciun au fost aprinse de deputat dr Aurel Vainer, presedinte al Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania, alaturi de Florin Iordache, presedintele Camerei Deputatilor, intr-un spectacol stralucitor, a carui traditie porneste de la Casa Alba din Washington si a devenit evenimentul mult asteptat al fiecarei ierni.

Ne-au onorat cu prezenta numeroase personalitati ale lumii politice si diplomatice, reprezentanti ai institutiilor de stat si ai ambasadelor straine la Bucuresti (Israel, Statele Unite ale Americii, Italia, Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, Franta, Federatia Rusa, Croatia, Finlanda, Armenia, Sfantul Scaun) si lideri corporatisti.

Gazdele serii au fost Tova Ben Nun-Cherbis, presedintele Fundatiei Ronald S. Lauder Romania, al Fundatiei Magna cum Laude-Reut si al Complexului Educational Lauder-Reut, si ambasadorul Statului Israel in Romania, Tamar Samash, care i-au intampinat cu mare bucurie pe cei 600 de invitati.

Au fost alaturi de noi si le transmitem, si pe aceasta cale, aprecierile noastre, precum tuturor invitatilor mari si mici, deopotriva:

  • ministrul Educatiei, Mircea Dumitru, care a inmanat diplomele elevilor premianti, alaturi de Silvio Joskowicz, presedintele Departamentului pentru Educatie al World Zionist Organization, din Israel
  • consilierul prezidential Sergiu Nistor
  • europarlamentarul Andi Cristea, mentor si sustinator al proiectelor noastre de diplomatie - si parlamentari (domnii Valeriu Zgonea, Florin Paslaru, Mircea Geoana, Daniel Constantin, Florin Alexe)
  • oficiali ai Guvernului israelian - dr. Zvi Herman Bercovici, consilierul personal si medicul oficial al prim-ministrului din Israel, Beniamin Netanyahu, si consul onorific al Romaniei in Israel - si reprezentanti ai Guvernului Romaniei (ambasadori, directori de departamente, secretari si subsecretari de stat)
  • viceprimarul Bucurestiului, Tomnita Michaela Florescu, si reprezentanti ai Bancii Nationale a Romaniei, impreuna cu delegatul Fondului Monetar International in Romania si Bulgaria

Invitatii s-au delectat cu un spectacol muzical sustinut de elevii Complexului Educational Lauder-Reut si momente artistice impresionante in regia Alice Barb, directorul fondator al Centrului Cultural "Casa Artelor", printre artisti aflandu-se apreciatul cantaret Marcel Pavel si Bucharest Klezmer Band.

Gala Prieteniei este un eveniment de strangere de fonduri destinate educatiei de exceptie cu care numele Lauder-Reut este sinonim in cele doua decenii de existenta cu care se mandreste.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Gala Prieteniei Lauder 2016 , #educatie
Comentarii