O noua garantie a excelentei la Complexul Lauder-Reut

Advertorial
Miercuri, 25 Ianuarie 2017, ora 17:24
18598 citiri
O noua garantie a excelentei la Complexul Lauder-Reut

(P) Finalul anului trecut a adus o prestigioasa aniversare pentru Complexul Educational Lauder-Reut si anume implinirea a doua decenii de cand a fost aruncata samanta educatiei Lauder-Reut in Romania, prin infiintarea scolii si a gradinitei din cadrul actualului Complex, care azi are si un liceu de elita, clasat printre primele zece din tara si care a avut constant o promovabilitate de 100% la bacalaureat, din prima sesiune.

Reamintim ca, anul trecut, Ministerul Educatiei a acordat Complexului Lauder-Reut o Diploma de Excelenta pentru rezultatele obtinute de elevii acestuia la concursuri si olimpiade nationale si internationale.

Tot la finele lui 2016, pentru a asigura in continuare calitatea procesului de invatamant, conducerea Complexului Educational a decis infiintarea unui Board of Trustees alcatuit din personalitati al caror statut profesional si moral constituie o garantie a faptului ca scoala cu care au acceptat sa isi asocieze numele este una de exceptie.

Precizam ca Complexul Educational Lauder-Reut este guvernat in continuare de Fundatia Ronald S. Lauder Romania, intre ai carei membri se afla dr. Irina Cajal, subsecretar de stat in Ministerul Culturii, si de Fundatia Magna Cum Laude-Reut, sub presedintia Tovei Ben Nun-Cherbis, care ii are alaturi, in calitate de membri, pe Irina Cajal si ing. Paul Schwartz. Prima reuniune a noului organism a avut loc in decembrie 2016 la Biblioteca Templului Coral din Bucuresti.

Profesionalismul echipei Lauder Reut a creat faima acestei scoli

In cuvantul sau la intrunirea inaugurala a Board of Trustees de la Lauder-Reut, presedinta Complexului Educational, a Fundatiei Ronald S. Lauder Romania si a Fundatiei Magna Cum Laude-Reut, Tova Ben Nun-Cherbis a spus:

"Suntem mandri ca profesionalismul echipei Lauder-Reut a creat faima acestei scoli, in jurul careia s-au aliat o multime de oameni de valoare, profesionisti la randul lor in domeniile in care activeaza, ce vin in sprijinul viziunii noastre pentru pregatirea generatiilor lumii de maine. Multumim din suflet prietenilor vechi, care de doua decenii sunt alaturi de noi, dar si prietenilor mai recenti, care ni s-au alaturat pe parcursul existentei scolii. Va multumim mult pentru increderea cu care ne-ati investit, pentru sprijinul pe care ni-l oferiti si pentru implicarea in cresterea si educarea copiilor nostri. Avem impreuna o misiune de valoare si simtim ca vom face lucruri minunate, in baza viziunii impartasite in educatie, pentru care aveti intreaga noastra apreciere".

Infiintarea Board of Trustees, intr-o componenta valoroasa si diversificata - o idee foarte buna

"Apreciez foarte mult aceasta idee de Board of Trustees, iar faptul ca exista o componenta atat de diversificata si de valoroasa este un lucru extraordinar. In ce ma priveste, accept sa fac parte din acest Board", a afirmat presedintele Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania, dr. Aurel Vainer, la prima intrunire a membrilor acestei structuri.

Vorbitorul a subliniat ca "Lauder nu este numai o unitate de invatamant, ci este un mod de educatie complexa si de formare a omului pentru propria persoana si pentru societatea in care traieste. Asadar, nasterea acestui Board of Trustees este un prilej de mandrie si bucurie si sa dea Dumnezeu sa avem rezultate cat mai bune, sa nu fie numai intalniri festive in care spunem cuvinte frumoase. Poate ca veti vedea acest Board ca un grup de reflectie care nu cred ca trebuie sa se limiteze la scoala propriu-zisa, pentru ca suntem oameni atat de diferiti aici, cu preocupari si cunostinte multiple, putem dezbate si probleme mai generale ale societatii de astazi. Deci, sa ii dam si o caracteristica de grup de reflectie".

Presedintele F.C.E.R. a atras atentia ca prin existenta Complexului Lauder s-a creat "o deschidere si mai larga catre societatea neevreiasca. In fond, noi, evreii din Romania, suntem o minoritate si faptul ca pe langa noi si impreuna cu noi invata si altii este extraordinar. Si va asigur pe cei care, in calitate de parinti, va dati copiii la Lauder, ca veti mai castiga un capital: inca o limba straina - ivrit. Este un lucru foarte valoros pentru ca Israelul este astazi o valoare mondiala in stiinte, in arte, in cultura si, daca ai acces direct la informatie in limba respectiva, este un lucru extraordinar".

O cale de a avea rezultate si mai bune la Lauder-Reut

Membru al Board-ului Fundatiei Magna Cum Laude-Reut, presedinte al Comunitatii Evreilor din Bucuresti si fost vicepresedinte al F.C.E.R. pentru o lunga perioada de vreme, Paul Schwartz a salutat infiintarea Board of Trustees ca pe o cale de "a avea rezultate chiar mai bune decat cele pe care le are acum Complexul Educational Lauder-Reut".

Vorbitorul a amintit ca venirea la putere a comunismului a insemnat si desfiintarea tuturor scolilor particulare, inclusiv a celor evreiesti.

"Odata cu infiintarea scolii Lauder, lucru pe care eu l-am salutat, a fost pentru prima oara cand s-a reluat un invatamant evreiesc traditional si modern in Romania. Meritul, asa cum s-a mai spus, este al lui Lauder, ca idee, al Tovei, care a condus echipa permanent, si al intregului colectiv care a actionat in aceasta scoala. (...)

Evreii nu au avut un cuvant de spus in conducerea Romaniei dupa venirea comunistilor la putere. Daca ar fi avut un cuvant de spus, in mod evident ar fi fost si scoli cu limba de predare ebraica. (...)

Vreau sa adresez felicitarile mele, in primul rand Tovei, care a avut taria sa se lupte cu toate dificultatile, ca si intregului colectiv, sa ii felicit pe elevi, care au inteles ca e altceva sa faci o asemenea scoala, iar rezultatele se vad in ceea ce au reusit sa obtina copiii care au absolvit si au luat bacalaureatul la Lauder, toti fiind in situatii deosebite fata de cei care au facut scoala in alte institutii", a subliniat Paul Schwartz.

Rabinul Rafael Shaffer a binecuvantat noul Board of Trustees

"Vreau sa adresez doua binecuvantari acestei adunari: in primul rand, daca cineva vine cu o idee si nu este acceptata, sa aiba taria sa spuna: Bine, eu gandesc asa. Dar, pe de alta parte, daca vine cu o idee buna, sa fie acceptata, chiar daca altii vor spune: Da, eu nu am gandit asa la inceput, dar e bine. Binecuvantez aceasta adunare pentru a fi una in care fiecare sa fie dispus sa renunte, la nevoie, dar sa fie ascultata si ideea lui, sa fie deschidere pentru ca intr-adevar sa fie realizat inaltul scop al acestei adunari, sa duca mai departe pe o cale buna educatia tinerei generatii, care este chiar baza viitorului societatii noastre".

Pentru a demonstra valoarea noii structuri si capacitatea acesteia de a fi o garantie si un sprijin al excelentei procesului educational de la Lauder-Reut, nu exista argument mai pertinent decat de a reda integral componenta Board of Trustees al Complexului Educational Lauder-Reut, din care fac parte 21 de membri:

MARJORIE FEDERBUSH - fondator al Fundatiei Ronald S. Lauder International, New York; fondator al Fundatiei Ronald S. Lauder Romania, Bucuresti; presedinte al Strategies & Synergies International, New York;

JONATHAN DAVIS - vicepresedinte Relatii Externe, presedinte la Raphael Recanati International School - Lauder School for Government, Strategy and Diplomacy, IDC Herzliya - Centrul Interdisciplinar Herzliya, locotenent colonel in rezerva, IDF, Israel;

Dr. ADRIAN BARBU - presedinte onorific al B'nai B'rith Romania, om de afaceri de anvergura internationala;

EMIL HUREZEANU - ambasador, Ambasada Romaniei in Republica Federala Germania, Berlin;

ADRIAN CIOROIANU - parinte al unui elev Lauder-Reut, ambasador, delegat permanent al Romaniei la UNESCO, Delegatia permanenta a Romaniei la UNESCO, Paris;

DANTE STEIN - om de afaceri, Stein Business, Austria & Romania, Mentorul nostru pentru tineri antreprenori;

Dr. DANIEL ROSNER - lector, Universitatea Politehnica Bucuresti, Facultatea de Automatica si Calculatoare, manager de operatiuni, dezvoltator de business InnovationLabs, castigator al Imagine Cup Microsoft 2016, la Seattle, cu un dispozitiv portabil de monitorizare a echilibrului si pozitiei corporale (ENTy) ;

Dr. HERMAN BERKOVITS - consul onorific al Romaniei in Israel, medic personal al prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu;

ALICE DRAGHICI - parinte al unei absolvente a Complexului Educational Lauder-Reut, care urmeaza cursuri de master in Germania si parinte al unui elev Lauder-Reut, este un avocat respectat in Romania;

ALEXANDRU MORARESCU - parinte al unui absolvent al Complexului Educational Lauder-Reut care a urmat cursuri de diplomatie si a absolvit Lauder School of Government, Diplomacy and Strategy, IDC Herzliya, Israel, si care frecventeaza cursuri de Master la Bruxelles, avocat respectat in Romania;

AURA RADUCU - bunica a unei eleve Lauder-Reut, fost ministru al Fondurilor Europene;

LUCIAN DAN VLADESCU - parinte al unui elev Lauder-Reut, avocat respectat in Romania;

DORU MIHAI GIUGULA - parinte al unei eleve Lauder-Reut, avocat respectat in Romania;

ION M. IONITA - senior-editor al ziarului "Adevarul", redactor-sef al revistelor "Historia" si "Foreign Policy" Romania;

Prof. dr. LIVIU ROTMAN - bunic al unui elev Lauder-Reut, director al Centrului de Studii Israeliene, SNSPA, Bucuresti;

ALEXANDRU CUMPANASU - parinte a doua eleve Lauder-Reut, presedinte al Coalitiei Nationale pentru Modernizarea Romaniei;

MUGUR STET - director adjunct CPPAS, Banca Nationala a Romaniei, parinte al unui absolvent al Complexului Educational Lauder-Reut;

JOSE IACOBESCU - presedinte B'nai B'rith Romania; ARNON MANTVER - presedinte fondator voluntar, Center for International Migration and Integration (CIMI), director general al American Jewish Joint Distribution Committee (1995-2014), director general al Department of Immigration and Absorption, Jewish Agency (1989-1995) ;

AVI MILLO - fost ambasador al Israelului in Romania, fondator, impreuna cu sotia sa Miriam Millo, al Fundatiei Ronald S. Lauder Romania si al Complexului Educational Lauder-Reut; Dr.

AUREL VAINER - presedintele Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania, fost deputat in Parlamentul Romaniei.

Dorim mult succes Complexului Educational Lauder-Reut si recent infiintatului Board of Trustees.

Alexandru Marinescu

(REALITATEA EVREIASCA - Nr. 486-487 (1286-1287) - 1 - 31 ianuarie 2017)

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Complexul Lauder Reut, #Board of Trustees Lauder Reut , #educatie