Parlamentul Romaniei, in sarbatoare: Gala Prieteniei Magna cum Laude aprinde luminile de Hanuca si Craciun - a 16-a editie

Advertorial
Miercuri, 13 Decembrie 2017, ora 17:29
16128 citiri
Parlamentul Romaniei, in sarbatoare: Gala Prieteniei Magna cum Laude aprinde luminile de Hanuca si Craciun - a 16-a editie

Parlamentul Romaniei a gazduit Gala Prieteniei Magna cum Laude, marti, 12 decembrie 2017, ora 19:00, aprinzand pentru a 16-a oara luminile de Hanuca si de Craciun, in cadrul ceremoniei anuale de premiere a celor 60 de olimpici internationali si nationali ai Complexului Educational Lauder-Reut.

Evenimentul a avut loc in Sala de Receptie a Palatului Parlamentului si s-a desfasurat in organizarea Fundatiei Ronald S. Lauder Romania, Fundatiei Magna cum Laude-Reut, cu sprijinul Camerei Deputatilor, al Ambasadei Israelului in Romania, al Primariei Sectorului 3 si al BCR.

Candelabrul de Hanuca a fost aprins de domnul doctor Herman Berkovits, Consul Onorific al Romaniei in Israel si medic personal al Prim-Ministrului israelian Benjamin Netanyahu, impreuna cu domnul Jonathan Davis, Vicepresedinte Relatii Externe, IDC Herzliya - The Interdisciplinary Center Herzliya, Israel si Presedinte al Raphael Recanati International School - Lauder School For Government, Strategy and Diplomacy, ambii membri ai Lauder-Reut Board of Trustees.

"Sarbatoarea de Hanuka este pentru noi o sarbatoare foarte importanta, pentru ca marcheaza o minune care s-a-ntamplat in Templul din Ierusalim, capitala Iudeii antice, unde victoria iudaismului a fost importanta ca poporul evreu sa nu dispara. O alta minune este aceea care s-a intamplat in urma cu o saptamana, cand presedintele Americii, Donald Trump, a recunoscut Ierusalimul ca si capitala a Israelului si noi am plans de bucurie ca, in sfarsit, dupa 69 de ani de independenta avem si noi capitala. Avem mari sperante ca aceasta fapta a presedintelui Americii are sa fie continuata si de alte tari", a afirmat doctor Herman Berkovits, care a transmis din partea premierului israelian Benjamin Netanyahu "felicitari si mult succes in activitate" presedintelui Fundatiei Ronald S. Lauder Romania, al Fundatiei Magna cum Laude-Reut si al Complexului Educational Lauder-Reut, Tova Ben Nun-Cherbis, initiatoarea si promotoarea Galei Prieteniei in Romania.

Domnul europarlamentar Andi Cristea, a aprins luminitele bradului de Craciun, in cadrul acestui spectacol stralucitor, al carui traditie porneste de la Casa Alba din Washington si a urat pace in lume si caldura in suflete: "Sa fim aproape de brad, pentru ca asta este Sarbatoarea Luminii. (...) Daca generatia parintilor mei a ales revolutia pentru ca nu avea alta sansa, noi si copiii nostri avem datoria de a alege evolutia. Iar educatia inseamna evolutie, pentru ca educatia este singura modalitate de schimbare in bine, o schimbare profunda a societatii in care traim cu totii".

Ne-au onorat cu prezenta peste 500 de personalitati ale lumii politice si diplomatice, reprezentanti ai institutiilor de stat si ai ambasadelor straine la Bucuresti, lideri ai corporatiilor si oameni de afaceri, carora le multumim nespus, alaturi de membrii Board of Trustees Lauder-Reut si reprezentantii Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania, precum si toti oaspetii si prietenii nostri, parinti, absolventi, parteneri educationali, parteneri strategici BCR, AFI ROMANIA si TUBORG si sponsori ai Complexului Educational Lauder-Reut.

Gazdele serii au fost doamna Tamar Samash, ambasadorul Statului Israel in Romania, doamna Dana Demetrian, Vicepresedinte BCR, sponsorul strategic al evenimentului si doamna Tova Ben Nun-Cherbis, presedintele Fundatiei Ronald S. Lauder Romania, al Fundatiei Magna cum Laude-Reut si al Complexului Educational Lauder-Reut.

Invitatii s-au delectat cu un program artistic sustinut de elevii Complexului Educational Lauder-Reut si momente muzicale de inalta tinuta in interpretarea solistilor si orchestrei Teatrului National de Opereta si Musical 'Ion Dacian', sub coordonarea dirijorului Lucian Vladescu.

Olimpicii Lauder-Reut au fost premiati cu diplome de excelenta, trofee si cadouri din partea BCR. Cei doi olimpici internationali, Victor Vescu (medalie de aur si locul I la Olimpiada internationala de geografie 2017, cel mai mare punctaj intre 41 de tari si 160 de participanti) si Andrada Pantelimon (medalie de aur la Balcaniada de geografie 2017) au primit, din partea Bancii Nationale a Romaniei, moneda de argint cu tema Laureati ai Premiului Nobel originari din Romania - Elie Wiesel.

De asemenea, o mare surpriza pentru Andrada Pantelimon a sosit in urma cu cateva zile din partea ASOCIATIEI UMANITARE ALEXANDRA NANU din Sibiu care i-a conferit in seara Galei o diploma de excelenta pentru performanta obtinuta, prin bunavointa doamnei Dorica Nanu (mama regretatei Alexandra Nanu) si prin generozitatea domnului Helmut Detschelt, membru de onoare al Asociatiei. Cadoul si un cec in valoare de 1000 de dolari au venit tocmai din Vancouver, Canada si le multumim din suflet complicilor nostri!

Gala Prieteniei este un eveniment de strangere de fonduri destinate educatiei de exceptie cu care numele Lauder-Reut este sinonim in peste cele doua decenii de existenta cu care se mandreste pe plan national si international.

Cu aceasta ocazie, Fundatia Ronald S. Lauder Romania, Fundatia Magna cum Laude-Reut si Complexul Educational Lauder-Reut va ureaza sarbatori fericite si linistite tuturor, de la mic la mare, si sa ne revedem cu bine in anul ce vine, cu proiecte de succes si multa sanatate!

Medicul Cătălin Cîrstoiu, propunerea PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, a ajuns la Guvern pentru a discuta cu liderii coaliției. Ședințe la PNL și PSD București
Medicul Cătălin Cîrstoiu, propunerea PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, a ajuns la Guvern pentru a discuta cu liderii coaliției. Ședințe la PNL și PSD București
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei, acesta urmând să fie anunţat oficial drept candidat al celor două partide la...
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
#Gala Prieteniei Magna cum Laude 2017 , #educatie