Targul "Zilele invatarii permanente", la Bucuresti - vezi programul

Luni, 25 Iunie 2012, ora 08:42
1085 citiri
Targul "Zilele invatarii permanente", la Bucuresti - vezi programul
Foto: radioromaniajunior.ro

Targul "Zilele invatarii permanente", organizat de Ministerul Educatiei si dedicat activitatii extra-scolare, a fost deschis duminica, la Palatul Copiilor din Capitala.

Targul se afla la prima editie si la el sunt asteptate sa participe pana marti 19 institutii scolare de stat si particulare, organizatii neguvernamentale, companii private cu activitati dedicate copiilor.

"Scopul acestui eveniment este de a promova educatia non-formala si activitatile extra-scolare desfasurate de scoli si gradinite. Educatie non-formala inseamna acele activitati care nu sunt incluse in curricula de zi cu zi, clasica, pe care o are fiecare institutie in parte, orice deplasare, proiecte educationale care ocupa timpul liber al scolarilor este considerata educatie non-formala.

O alta directie a targului este promovarea conceptului de invatare permanenta si de fapt informarea publicului larg despre acest concept nou care inca nu este deloc bine structurat in sistemul educational", a declarat, duminica, la deschiderea targului, Ruxandra Simion, organizatorul evenimentului.

Ea a adaugat ca tinta acestui targ educational co-finantat din fonduri europene este dezvoltarea sistemului de invatamant de stat.

Targul se adreseaza tuturor scolarilor si prescolarilor de la 5 la 18 ani si pe langa spatii expozitionale unde institutiile participante isi pot prezenta oferta vor fi organizate mai multe workshop-uri pe teme ca inteligenta emotionala prin fotografie, ilustratie de carte, educatie prin miscare, jocuri prin pictura si o tombola cu premii.

"Workshop-urile sunt latura practica a targului. Avem spatiile expozitionale unde fiecare isi prezinta proiectele, dar vrem sa demonstram exact ce presupun aceste proiecte si scopul este sa se implice cat mai multi copii in astfel de activitati, iar parintii sa observe schimbarile si cat de importante sunt acestea pentru ei. De asta e important pentru noi sa facem si aceste demonstratii, sa aducem copiilor activitati de week-end si de vacanta", a mai spus Ruxandra Simion.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#targ scolari Sala Palatului, #Targul invatarii permanente Bucuresti , #educatie