Ancheta la un liceu dupa ce elevii au povestit ca s-au drogat si au baut intr-o excursie

Duminica, 23 Februarie 2014, ora 17:36
2870 citiri
Ancheta la un liceu dupa ce elevii au povestit ca s-au drogat si au baut intr-o excursie
Foto: Arhiva

Inspectoratul Scolar Calarasi va deschide o ancheta la Liceul "Nicolae Balcescu" din Oltenita, dupa ce mai multi elevi ai unitatii au fost filmati cu o camera ascunsa in timp ce povesteau cum au consumat stupefiante si alcool intr-o excursie organizata de scoala, la care a participat si diriginta.

ISJ Calarasi s-a autosesizat in acest caz in urma unor imagini aparute in presa, Inspectorul scolar general al judetului Calarasi, Silviana Sestacovschi, spunand ca faptele prezentate sunt "grave".

Sestacovschi spune ca a fost vorba despre o excursie la care au participat elevi din ultimul an de liceu, care sunt majori, dar daca faptele prezentate sunt reale responsabilitatea apartine dirigintei.

"A fost vorba despre o excursie de studii si bineinteles ca raspunderea este a profesorului diriginte care a insotit grupul, pentru ca era intr-un proiect aceasta excursie de studii. Scoala face ancheta interna. Saptamana viitoare vom merge la Oltenita, vom discuta cu toti cei care sunt implicati. Elevii sunt clasa a XII-a, sunt majori. O sa discutam cu ei, sa vedem daca se confirma ceea ce s-a spus si bineinteles ca vom lua masurile de rigoare", a declarat Silviana Sestacovschi.

Potrivit ascesteia, inainte de a pleca in excursie elevii au semnat ca au luat la cunostinta despre modul in care trebuie sa se comporte si despre regulile pe care trebuie sa le respecte.

"Exista un tabel cu semnaturile copiilor ca au fost prelucrati, stiau cum trebuie sa se comporte, exista o semnatura a dirigintei care isi asuma misiunea de a-i supraveghea (...) Daca se adeveresc toate cele spuse acolo, sunt lucruri destul de grave, in mod sigur nu va mai fi diriginta. Dupa aceea o sa vedem. Nu pot sa ma pronunt pana nu vad despre ce e vorba, pana nu concluzionam", a mai spus inspectorul general scolar al judetului Calarasi.

Mai multi elevi ai unui liceu din Oltenita au fost filmati cu o camera ascunsa in timp ce povesteau cum au consumat substante stupefiante intr-o excursie la care a participat si diriginta cu familia acesteia.

Unul dintre elevi spune ca cinci baieti si o fata au fumat substante stupefiante care au fost aduse de o colega ce avea drogurile de la fratele sau, din Spania, fiind vorba despre "cinci, sase grame" de droguri "maruntite".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#droguri excursie Oltenita ancheta , #elevi