Braila: 17 elevi au ajuns la spital dupa ce au baut apa cu antigel de la cismeaua din curtea scolii

Vineri, 20 Octombrie 2017, ora 16:18
2906 citiri
Braila: 17 elevi au ajuns la spital dupa ce au baut apa cu antigel de la cismeaua din curtea scolii
Foto: Arhiva Pixabay

Saptesprezece copii din localitatea braileana Victoria au fost dusi de urgenta, vineri, la spital, dupa ce au baut antigel, care s-ar fi infiltrat intr-o conducta si de aici ar fi ajuns la robinetul scolii in care invata.

Ei au fost transportati cu mai multe masini si salvari la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean Braila, unde vor ramane internati cel putin 24 de ore, ca masura de precautie.

"Saptesprezece copii au ajuns la spital in jurul orei 13:00, este vorba despre 14 baieti si trei fete care au ingerat antigel. Starea generala a lor este buna, au fost dusi la Sectia de Pediatrie, vor sta acolo cel putin 24 de ore, vor sta sub observatie deoarece urmarim sa preintampinam orice ar putea duce la deteriorarea starii lor de sanatate", a declarat purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean de Urgenta Braila, Alina Neacsu.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Scolar Braila, elevii din clasa a III-a si a VII-a au consumat antigel din cauza unei defectiuni sau a unei erori. In scoala se desfasoara lucrari de reabilitare si se pare ca angajatii constructorului au introdus antigel in instalatia de incalzire.

"Am vorbit cu directorul scolii din Victoria ca sa aflu ce s-a intamplat. Constructorul a pus in instalatia de incalzire antigel, nimeni nu stie cum a ajuns antigelul la robinet, probabil din cauza unei improvizatii. Copiii au baut apa amestecata cu antigel, au simtit un gust ciudat, au anuntat profesorul de serviciu care a sunat la 112. Au fost dusi la spital. Noi vom face propria noastra ancheta, dar pot spune ca profesorii au luat masurile potrivite. Este vorba despre copii de clasa a III-a si a VII-a", a spus inspectorul scolar general al ISJ Braila, Catalin Canciu.

Politistii au inceput o ancheta in acest caz si au deschis un dosar penal pentru vatamare corporala din culpa.

"Colegii mei s-au deplasat la fata locului pentru stabilirea cauzelor. Au aflat ca dupa ora de sport 13 copii au baut apa de la cismeaua din curte, au realizat ca apa are un gust ciudat. Nu se stie cu exactitate cati copii au baut apa si cati au gustat. Oricum, toti au fost transportati de urgenta la spital. Ulterior, alti copii au baut apa de la cismea si au acuzat dureri abdominale. Si acestia au fost dusi la spital. In acest caz s-a intocmit dosar penal pentru vatamare corporala din culpa", a declarat reprezentantul Biroului de presa al IPJ Braila, Iulian Stefan.

In prezent, lucrarile de reabilitare din cadrul scolii din localitatea Victoria au fost oprite. De asemenea, a fost interzis consumul de apa de la reteaua scolii.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#copii intoxicati antigel cismea scoala, #scoala reabilitata improvizatii Braila antigel , #elevi
Comentarii
Poza DAN-795
DAN-795
rank 5
DE CIT SA MORRI DE FRIG , dupa ce primarii si-au marit salariile..