Camera de tortura pentru elevii neascultatori intr-o scoala din Hunedoara: "E mai rau decat in jungla"

Vineri, 25 Martie 2016, ora 21:05
6895 citiri
Camera de tortura pentru elevii neascultatori intr-o scoala din Hunedoara: "E mai rau decat in jungla"
Foto: Arhiva Ziare.com

La doar cateva ore dupa ce s-a anuntat ca directorul unei gradinite private din Bucuresti este cercetat pentru ca a maltratat cativa copii, un caz asemanator a aparut in Hunedoara.

In scoala Gimnaziala cls. I-VIII din Vata de Jos, profesorii au creat o "camera de tortura" in care sunt inchisi elevii neascultatori, arata Glasul Hunedoarei.

Parintii spun ca nu numai profesorii le maltrateaza copiii, ci si soferul microbuzului scolar si secretarul unitatii de invatamant, care este fratele directoarei scolii.

"Ceea ce se intampla in acea scoala este mai rau decat in jungla, este o tortura pentru copii si pentru noi, parintii. In semestrul I al acestui an scolar, baiatul meu a fost jignit, amenintat si maltratat fizic de soferul microbuzului (...). Intr-una din zile, acest sofer l-a prins de gat pe copil si l-a trantit in scaun, injurandu-l. In acelasi timp, directoarea unitatii de invatamant (...) ii bate pe elevi, le da cu pumnii in cap, ii injura, i-a amenintat si umilit in timpul orelor de curs.

Doamna director preda matematica la clasa baiatului meu si niciodata nu se prezinta la orele de curs, atunci cand suna clopotelul de intrare. Copiii nu prea fac matematica, iar in semestrul I, cand au dat teza, examenul a durat 15 minute. A venit doamna director, cinci minute a scris subiectele pe tabla si copiii au avut 10 minute sa le rezolve. Timp in care dansa a iesit din clasa si acestia au fost supravegheati de contabila scolii", a declarat mama unui elev.

Mai mult, femeia s-a plans ca si ea a fost jignita atunci cand a vrut sa discute cu directorul scolii.

"Din septembrie, de cand a inceput scoala, o singura sedinta cu parintii a fost organizata. In cadrul acesteia, cand am avut curajul sa spun si sa intreb ce se intampla cu baiatul meu si ce fel de comportament are soferul si un cadru didactic fata de copil, directoarea m-a facut nesimtita, mi-a spus ca nu am cei sapte ani de acasa si chiar m-a amenintat. Eu imi trimit copilul la scoala sa invete, sa fie educat de persoane competente si nu sa fie facut taran, idiot, imputit sau hot", a precizat aceasta.

Aceasta a acuzat ca profesorul se informatica, fiul directorului, a umilit un elev in clasa, punandu-l sa isi dea singur palme.

"Mai mult decat atat, mi-a spus copilul ca la scoala este o camera de tortura, pe care o cunosc toti elevii si ca acolo sunt bagati cei neascultatori", a adaugat mama elevului.

Cu lacrimi in ochi, femeia a spus ca de cand a avut curajul sa spuna ce se intampla in scoala a inceput o campanie de intimidare la adresa fiului sau.

Copii batuti la o gradinita ilegala dintr-un cartier de lux din Bucuresti

"S-a pornit o campanie de intimidare si de denigrare a copilului meu prin intermediul dirigintelui la clasa, (...) care la ora de dirigentie, sub amenintarea cu scaderea notei la purtare a intregii clase, ii obliga pe fiecare dintre colegii baiatului meu sa scrie in 'Jurnalul clasei' lucruri care sa-l incrimineze pe copil, un fel de scuza ca si-a meritat bataia. Ca este un copil rau, violent, cel mai agresiv din scoala. Copiii s-au supus, dar au povestit acasa parintilor la ce au fost obligati.

Auzind acestea, am mers de indata la scoala pentru lamuriri si impreuna cu doamna director si in fata intregii clase i-am intrebat pe copii daca este adevarat ca au fost fortati sa scrie lucruri neadevarate despre colegul si prietenul lor. Toti cei 19 copii au raspuns ca da si cum era de asteptat acel 'Jurnal al clasei', unde exista dovada clara de umilinta si denigrare a baiatului meu a disparut intre timp. Eu nu spun ca baiatul meu este sfant, dar nu se poate ca dupa ce copilul a luat bataie, dirigintele sa incerce intr-un fel sa scuze acea bataie, prin obligarea colegilor sa scrie intr-un jurnal ca acesta este practic un monstru", a declarat ea.

Copilul tau este victima a abuzului la scoala - Ce trebuie sa faci si ce risca profesorii vinovati

Femeia a facut plangeri Inspectoratul Scolar Judetean Hunedoara si la Directia Generala de Asistenta Sociala si pentru Protectia Copilului si a transmis ca nu o sa ii ierte pe cei care i-au supus copilul la asemenea chinuri.

"Sunt hotarata sa merg pana in panzele albe pentru ca imaginea mea si a copilului meu sa nu fie patata. In plus, nu sunt dispusa sa iert pe nimeni pentru ca baiatul meu a fost nevoit sa suporte atata timp umilintele si bataile unor oameni, de la care am avut asteptari, dar care s-au dovedit a fi niste animale", a punctat ea.

Ancheta la o scoala dupa ce un elev a fost lovit de o profesoara

Directoarea scolii neaga toate acuzatiile si spune ca niciodata nu a dat in vreun elev.

"Poate pentru ca sunt profesoara de matematica, si aceasta materie nu este vazuta cu ochi buni de niciun elev, mi-au fost aduse aceste acuzatii. Eu niciodata, in cei 12 ani de cand conduc aceasta unitate, nu am batut elevii, nu i-am jignit si nici nu obisnuiesc sa amenint parinti. De camera de tortura din scoala am auzit de la colegii dumneavoastra din presa, dar ma indoiesc ca ar fi o asemena camera in incinta unitatii de invatamant.

In ceea ce priveste Jurnalul acela al clasei, am cerut si eu sa il vad, dar nimeni nu a putut sa mi-l arate pentru ca nu a mai fost gasit", a spus directoarea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#camera tortura scoala, #camera tortura scoala elevi, #camera tortura scoala profesori , #elevi