Cat de grele vor fi testele pe care le vor da elevii la inceput de an

Miercuri, 14 Septembrie 2011, ora 21:33
2984 citiri
Cat de grele vor fi testele pe care le vor da elevii la inceput de an
Foto: Arhiva

Testele initiale pe care elevii claselor II - XII le vor sustine la circa doua saptamani de la inceperea anului scolar se vor axa, in special, pe materiile de baza, urmand sa aiba, pentru cei din anii terminali, specificul evaluarilor nationale, respectiv al bacalaureatului.

"Aceste teste nu trebuie sa sperie pe nimeni, dar trebuie luate in serios. Nu este o noutate faptul ca elevii vor fi testati, pentru ca acest lucru se intampla oricum la inceputul fiecarui an scolar. Noutatea, in special pentru elevii din clasele terminale, este aceea ca testele vor fi foarte bine structurate si vor avea specificul testele nationale, respectiv a bacalaureatului.

Obiectivul esential al acestor teste este ca profesorii sa cunoasca gradul de cunostinte dobandit de fiecare elev in parte, astfel incat, acolo unde rezultatele sunt sub asteptari, sa se poata face ceva din timp. Pe de o parte, parintii sa poata fi informati cu privire la nivelul de pregatire al copilului, iar pe de alta parte, profesorii sa stie unde sa insiste cu predarea", au explicat, marti, reprezentantii Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB).

Durata testului initial este de 15-45 de minute, in functie de nivelul de studiu, se precizeaza intr-o nota a Ministerului Educatiei.

Elevii din invatamantul primar nu vor primi note dupa aceste teste, ci se va pastra evaluarea prin calificative.

Rezultatele obtinute la evaluare vor fi utilizate ca reper pentru masurarea progresului scolar realizat si nu vor fi consemnate in catalog.

Alegerea subiectelor si elaborarea testelor vor fi lasate la latitudinea fiecarei unitati de invatamant, iar notele obtinute nu vor fi trecute in catalog.

"Chiar daca aceste teste se vor da la nivel national, nu exista un mijloc de prevenire al fraudelor. Acest lucru tine de fiecare profesor in parte. Este treaba cadrelor didactice daca doresc sa isi fure singure caciula, dar cred ca nu se pune problema de asa ceva. Cand s-a discutat despre aceste teste, problema s-a pus in felul urmator: Legea educatiei, in forma actuala, este buna, insa efectele nu au cum sa se vada imediat. Ne-am gandit ce este de facut, daca sa asteptam sau sa introducem noi masuri pentru a avea un sistem educational de calitate si pentru a stimula permanent activitatea de invatare", au mai spus cei de la ISMB.

Testele vor fi date dupa un calendar stabilit de Ministerul Educatiei. Modelele de teste vor fi postate joi pe subiecte2012.edu.ro.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#teste evaluare scoala, #teste serioasa elevi ani terminali , #elevi