Ce schimbari vrea sa faca Ministerul Educatiei in cazul simularilor la Evaluarea Nationala si la Bac

Miercuri, 15 Ianuarie 2020, ora 16:45
7725 citiri
Ce schimbari vrea sa faca Ministerul Educatiei in cazul simularilor la Evaluarea Nationala si la Bac
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministrul Monica Anisie a propus miercuri, in cadrul Comisiei de Dialog Social (CDS) din cadrul Ministerului Educatiei si Cercetarii, un proiect de ordin prin care se fac mai multe schimbari cu privire la simularea Evaluarii Nationale si a probelor scrise la Bacalaureat.

De asemenea, s-au purtat discutii privind aprobarea calendarului simularilor in anul scolar curent, 2019-2020, se arata intr-un comunicat al MEN remis Ziare.com.

"Ca element de noutate, simularea pentru clasa a VII-a va avea loc in luna mai si va fi reglementata separat, dupa ce vor fi publicate programele de examen si noi modele de subiecte, avand in vedere ca acesti elevi au studiat dupa alte programe decat cei de clasa a VIII-a. Aceasta a fost propunerea sustinuta in unanimitate de catre toti membrii Comisiei de Dialog Social.

Cel de-al doilea element de noutate este acela ca, in luna mai, fiecare inspectorat scolar poate organiza o noua simulare cu subiecte unice, elaborate la nivel judetean. Tot atunci, in conformitate cu art. 7, alin. (1) si alin. (2) din proiectul de ordin de ministru (...) poate fi organizata si simularea examenului de Bacalaureat pentru clasa a XI-a", se arata in comunicat.

Conform sursei citate, art. 7 din propunerea de ordin de ministru privind organizarea simularii Evaluarii Nationale absolventii clasei a VIII-a si a Bacalaureatului prevede urmatoarele:

(1) Fiecare inspectorat scolar poate organiza in luna mai a anului 2020, la nivelul tuturor unitatilor de invatamant gimnazial/liceal, o simulare cu subiect unic elaborat la nivelul judetului/municipiului Bucuresti, in scopul stimularii pregatirii elevilor in vederea sustinerii Evaluarii Nationale pentru absolventii clasei a VIII-a si a examenului de bacalaureat national.

(2) Simularea din luna mai a anului 2020 de la nivelul inspectoratului scolar poate fi organizata si pentru elevii claselor a XI-a.

In plus, MEN reaminteste ca proiectul de structura a anului scolar 2020-2021 se afla, in continuare, in dezbatere publica, pana vineri, 17 ianuarie 2020, inclusiv.

Citeste mai multe despre Disputa din Educatie: De ce nu pot incepe anul acesta cursurile la 1 septembrie, asa cum cer elevii.

C.B.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#simulari evaluare nationala 2020, #ordin ministru simulari evaluare Bacalaureat , #elevi