CNA incearca sa combata violenta de la televizor cu un cros

Joi, 28 Martie 2013, ora 17:28
2249 citiri
CNA incearca sa combata violenta de la televizor cu un cros
Foto: Antena1

Consiliul National al Audiovizualului a decis sa organizeze o campanie menita sa ii consilieze pe copii in materie de programe de radio si de televiziune. Sub sloganul "Violenta in scoli iese de pe TV", campania se va derula in perioada 1-5 aprilie, iar copiii vor primi cadou un spot antiviolenta.

Astfel, 100 de experti ai CNA vor merge in scolile din Bucuresti si din alte 30 de judete pentru a prezenta un "demo" despre drepturile si libertatile copilului in audiovizual. De asemenea, se va infiinta un TelVerde 0.800.888.555, la care membrii CNA vor raspunde copiilor si le vor oferi consiliere in materie de programe de radio si de televiziune, se arata intr-un comunicat semnat de presedintele CNA, Laura Georgescu, si remis Ziare.com.

"Aceasta este doar prima etapa din sesiunea de activitati prevazute in parteneriatul dintre sistemul de educatie si audiovizual, in luna mai 2013 urmand sa existe o evaluare si sa venim cu o prima solutie: 'Fugi de la TV, participa la Crosul CNA'. Campania se va incheia in data de 1 iunie 2013 cu cadoul oferit copiilor care au beneficiat de aceste cursuri, respectiv un spot antiviolenta realizat dupa ideile lor", se mai arata in comunicatul citat.

Reprezentantii Directiei de Ordine publica din cadrul Politiei Romane au anuntat recent ca in semestrul I al acestui an scolar s-a inregistrat o crestere a infractiunilor de furt, loviri sau alte violente cu 13,6% comparativ cu aceeasi perioada a anului scolar precedent.

85% dintre evenimente au avut loc in curtea scolii sau in clase si doar 15% in zona adiacenta unitatilor de invatamant.

Problemele de siguranta inregistrate pe parcursul ultimelor luni, in ceea ce priveste elevii si mediul educational, inregistreaza in trend ascendent in acest an scolar, fapt ingrijorator atat pentru institutiile abilitate, cat si pentru familiile tinerilor.

In ultimul an scolar, politistii au fost solicitati sa intervina in peste 500 de incidente, dintre care peste 240 au avut loc in incinta scolilor, iar 200 in zona adiacenta unitatilor de invatamant.

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#CNA cros violenta scoli, #CNA violenta televiziuni, #violenta presa , #elevi
Comentarii
Poza grob
grob
rank 5
Mi-e dor de un articol bun, scris in limba Romana.