Conducerea de la Jean Monnet, demisa oficial

Luni, 05 Decembrie 2011, ora 11:07
1769 citiri
Conducerea de la Jean Monnet, demisa oficial
Foto: Realitatea TV

Conducerea liceului Jean Monnet a fost demisa oficial, luni dimineata, a anuntat inspectorul scolar general al municipiului Bucuresti, Cristian Alexandrescu.

Directorii liceului s-au prezentat la Inspectoratul Scolar Bucuresti, unde au fost instiintati oficial de hotararea ministrului Educatiei, Daniel Funeriu. Potrivit lui Cristian Alexandrescu, profesorii pot contesta aceasta decizie, iar noua conducere a liceului va fi anuntata zilele urmatoare.

Totodata, Alexandrescu a anuntat ca, timp de un an de zile, scoala va fi supravegheata de Inspectorul Scolar General in ceea ce priveste toate aspectele legate de invatamant.

Conducerea de la Jean Monnet, demisa

Raportul Corpului de control al MECTS la Liceul "Jean Monnet" din Capitala indica multiple nereguli, incepand cu registrele privind evidentele sedintelor Consiliului de administratie, unde apar situatii in care cei care decid sunt diferiti de cei care au participat la intrunire, aprobarea de transfer a elevilor, care se bazeaza pe decizii aleatorii, lipsa proiectelor privind combaterea violentei, gestionarea situatiei de criza.

De asemenea, rezultatele controlului au aratat lipsa unei comisii si a unor strategii pentru reducerea abandonului si a absenteismului scolar, in conditiile in care elevii Liceului "Jean Monnet" au un numar mare de absente nemotivate, neexistand un plan pentru reducerea acestui fenomen.

Sedinte la care figurau unii profesori, dar semnau altii, sedinte validate fara cvorum, dosare de transfer ale elevilor incomplete, absente nesanctionate si nesemnalate parintilor, sunt alte nereguli constatate in urma controlului.

Mai mult, in unitatea de invatamant nu sunt cunoscute programele sociale specifice care debuteaza la inceput de an scolar, cum ar fi "Bani de liceu", ci se mentioneaza ca este vorba despre programul Euro200.

Totodata, potrivit raportului, Comisia pentru frecventa si reducerea abandonului scolar este nefunctionala. La cererea comisiei de ancheta a fost realizat un tabel cu absentele in perioada septembrie-noiembrie, fiind constatat un numar mare de absente nemotivate. Nu exista niciun plan pentru reducerea absenteismului, nu exista comunicare cu parintii, cu acestia discutandu-se numai cand situatia devine critica.

In raport se mai arata ca, in sedinta din 4 noiembrie, Consiliul de administratie de la Liceul "Jean Monnet" din Capitala a analizat faptele petrecute in excursia organizata in 28-30 octombrie la Predeal, in urma careia o eleva a depus plangere impotriva profesorului de sport Dan-Octavian Visan, acuzandu-l ca a violat-o.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#profesor acuzat viol, #condudere Jean Monnet demisa, #Fuenriu Alexandrescu Jean Monnect , #elevi