Copii, profesori si parinti, scoliti de psihologi, in cadrul programului Education 4 All

Vineri, 04 Februarie 2011, ora 19:03
1567 citiri
Copii, profesori si parinti, scoliti de psihologi, in cadrul programului Education 4 All

Centrul Educational Active Learning lanseaza conceptul Education 4 All, o abordare holistica a educatiei, presupunand o dezvoltare concomitenta a componentelor cognitiv, emotional, social, adresandu-se in egala masura tuturor participantilor la procesul educativ: elevi, profesori, parinti. Zilele Educatiei Interactive demareaza cu activitati educationale la Liceul Teoretic Ioan Petrus si Scoala Generala 309 din Capitala.

Reprezentarea sociala a scolii a fost pentru multa vreme cea de institutie menita sa dezvolte in mod exclusiv capacitatile intelectuale ale copilului pentru a produce o performanta in acest sens. Experientele de viata arata insa ca odata cu iesirea din scoala a acestor copii adaptarea si integrarea socio-profesionala sunt puse in dificultate din cauza absentei unei dezvoltari pe plan emotional.

Conceptul Education 4 All a aparut ca urmare a dorintei de a crea o interactiune intre aceste componente ale dezvoltarii psiho-sociale, cat si o interactiune intre participantii la procesul educativ. Rezultatele noii interactiuni contribuie atat la eficientizarea procesului de predare - invatare, cat si la transformarea celor care participa la acest proces in parteneri educationali, se mentioneaza intr-un comunicat de presa al Centrul Educational Active Learning.

Concret, conceptul presupune activitati educationale in vederea transmiterii unor mijloace interactive de educatie complementare resurselor didactice traditionale, valorificarea materialelor educationale in cadrul unor ateliere de creativitate si spontaneitate si de dezvoltare a inteligentei elevilor, dar si in cadrul unor ateliere de lucru cu profesorii si parinti sau a unor manifestari artistice.

Crearea unei legaturi intre scoala cu obiectivele sale didactice si activitatile educationale complementare vizeaza dezvoltarea abilitatilor de comunicare si exprimare a emotiilor, abilitatilor sociale si de cooperare in grup, stimularea creativitatii si a spontaneitatii si dezvoltarea expresivitatii prin stimularea corporaliatii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Education 4 All, #psihologie copii, #copii exprimare emotii, #Centrul Educational Active Learning, #Cristina Calarasanu , #elevi