Copiii vor primi fructe proaspete la gradinita - Guvernul a adoptat OUG

Miercuri, 05 Octombrie 2016, ora 18:16
2727 citiri
Copiii vor primi fructe proaspete la gradinita - Guvernul a adoptat OUG
Foto: Pixabay

Copiii vor primi fructe proaspete la gradinita, dupa ce Guvernul a extins acest program.

Masura se aplica incepand cu acest an scolar si a fost adoptata prin ordonanta de urgenta, miercuri, de care Executiv, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

In acest fel se incearca incurajarea consumului de fructe proaspete de catre copii, pentru constientizarea de catre acestia a beneficiilor unei alimentatii sanatoase. "Pe termen lung, implementarea acestui program, la o varsta la care se formeaza obiceiurile alimentare, poate contribui la reducerea cheltuielilor destinate diferitelor afectiuni cauzate de o alimentatie nesanatoasa", arata Guvernul.

Banii pentru aceasta masura provin de la bugetul de stat si inseamna aproximativ 13 milioane de lei.

Fructele proaspete vor fi distribuite catre gradinitile de stat si private cu program normal de 4 ore, care sunt in numar de 347.908, iar limita valorii zilnice este de 0,37 lei/prescolar.

Aceasta suma cuprinde pretul integral de achizitie a fructelor proaspete, inclusiv taxa pe valoarea adaugata, cheltuielile de transport, distributie si depozitare a acestora, dupa caz.

"Fructele proaspete distribuite elevilor/prescolarilor, perioada si frecventa distributiei, limita valorii zilnice pe elev/prescolar, precum si fondurile necesare pentru distributie sunt stabilite si actualizate anual prin hotarare a guvernului, in functie de evolutia preturilor si a tarifelor", se mai arata in comunicat.

Pana acum, programul se aplica doar elevilor din clasele I-VIII si din cele pregatitoare. In plus, el cuprinde o perioada de maximum 88 de zile de scolarizare, ceea ce inseamna in medie un fruct la doua zile.

Pe de alta parte, Guvernul a lansat un proiect pilot prin care elevii mai multor scoli din tara sa primeasca o masa calda sau un pachet alimentar pe zi, insa nu a verificat daca poate implementa aceasta idee de la inceputul anului scolar 2016-2017.

C.P.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#fructe proaspete copii gradinita, #fructe proaspete gradinita , #elevi