Elevii romani, medaliati la limba rusa

Vineri, 13 Iunie 2014, ora 07:55
1942 citiri
Elevii romani, medaliati la limba rusa
Foto: MEN

Lotul olimpic al Romaniei a obtinut cele mai multe premii dintre toate echipele participante la Olimpiada Internationala de Limba Rusa, respectiv 21.

Competitia s-a desfasurat in perioada 6-11 iunie, la Moscova, se arata intr-un comunicat al Ministerului Educatiei Nationale (MEN).

Olimpicii romani au fost recompensati cu un premiu de excelenta, pe care l-au obtinut cu punctaj maxim, sapte premii I, cinci premii II, patru premii III, un premiu I pentru concursul de interpretare creativa a unui text, un premiu II la concursul "Tanarul Orator" si un premiu special pentru "Cel mai bun raspuns" la examenul oral si de analiza a textului.

Olimpicii romani s-au intors de la Moscova cu mai multe medalii de aur decat rusii

Premiul de excelenta a fost obtinut de Sofia Anamaria Fertadi (clasa a X-a, Colegiul National "Dragos Voda" din Sighetu Marmatiei), iar Mariana Cornei (clasa a XII-a, Liceul Teoretic "Grigore Moisil" din Tulcea) a primit premiul I, premiul I la concursul de interpretare creativa si un premiu special pentru "Cel mai bun raspuns" la proba orala si analiza de text.

Ceilalti elevi premiati provin de la licee precum "Grigore Moisil", "Spiru Haret" si "Ion Creanga" din Tulcea, "Dragos Voda" din Sighetul Marmatiei, "Nicolae Iorga" din Braila, "Spiru Haret" din Suceava si "Virgil Madgearu" din Bucuresti.

30 de tari participante

Olimpiada Internationala de Limba Rusa se desfasoara o data la patru ani, iar la editia din 2014 au participat 216 elevi din 30 de tari.

"Echipa Romaniei a fost reprezentata de 18 eleve (10 la limba rusa moderna si 8 la limba rusa materna), fiind condus de conf.dr. Axinia Crasovschi, prodecan la Facultatea de Limbi Straine a Universitatii Bucuresti, presedinte al Asociatiei Profesorilor de Limba si Literatura Rusa din Romania si prof. metodist Tamara Alistarh de la Liceul Teoretic 'Grigore Moisil' din Tulcea.

Probele obligatorii ale olimpiadei au inclus un proiect pe o tema impusa, un examen de cultura si civilizatie rusa, un examen oral de intelegere si analiza a unui text, conform nivelurilor de limba din grila europeana. De asemenea, au fost organizate doua concursuri facultative - interpretare creativa a unui text si discurs argumentativ pe teme impuse", au precizat reprezentantii MEN.

D.T.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Olimpiada Rusa premii, #Olimpiada Limba Rusa premii, #Olimpiada Limba Rusa premii romani , #elevi