Elevii stau cu orele la coada sa-si cumpere abonamente reduse la metrou

Joi, 10 Ianuarie 2019, ora 11:14
3636 citiri
Elevii stau cu orele la coada sa-si cumpere abonamente reduse la metrou
Foto: Arhiva Ziare.com

Asociatia Elevilor din Bucuresti si Ilfov (AEBI) solicita Metrorex si Ministerului Transporturilor ca elevii sa isi poata achizitiona abonamente reduse pentru transportul in comun din toate punctele de vanzare disponibile, pe intreaga durata a programului de lucru.

In acest moment, elevii isi pot cumpara abonamentele doar din 11 statii, multe dintre acestea, precum Eroilor, Univesitate, Piata Victoriei, Politehnica, Nicolae Grigorescu, Aparatorii Patriei, avand un program de doar cateva ore, se arata intr-un comunicat de presa transmis, miercuri, de asociatie.

Reprezentantii AEBI spun ca au primit numeroase sesizari de la elevii bucuresteni in ultimele trei zile, dupa ce acestia au fost nevoiti sa stea la cozi imense, de peste o ora, pentru a beneficia de abonamentele reduse.

"Aceasta problema este cauzata de decizia Metrorex ca de la inceputul vacantei scolare si pana duminica, 6 ianuarie, abonamentele reduse sa poata fi achizitionate doar din trei statii (Piata Unirii 1 si 2, precum si Piata Romana) . Astfel, odata cu revenirea la programul normal, elevii si studentii s-au imbulzit la ghisee, ceea ce a condus la situatia reclamata", arata reprezentantii elevilor.

Acestia "solicita imperios" sa isi poata face abonamente reduse in toate punctele de vanzare detinute de Metrorex, spunand ca situatia actuala ingradeste in mod ilegal exercitarea dreptului prevazut de art. 84, alin. (1) din Legea educatiei nr. 1/2011, acesta devenind ineficace pentru beneficiarii sai.

"In urma sesizarilor primite, impreuna cu colegii din asociatie, am incercat sa ne facem abonamente la ghiseele speciale. Ne-am plimbat de la un ghiseu la altul in speranta ca vom reusi sa ne facem abonamentele mai repede, dar am ajuns sa stam la cozi care incepeau chiar din afara gurii de metrou.

De asemenea, consideram ca respectul fata de calatori presupune asigurarea unor servicii optime si eficiente pentru toate categoriile de consumatori", a declarat Anne-Marie-Bianca Arcidiacono, presedintele Asociatiei Elevilor din Bucuresti si Ilfov.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#elevi scoala abonament, #elevi abonament STB , #elevi