Fotografia zilei: Liceenii invata de la procurori si judecatori sa respecte legea

Vineri, 20 Martie 2015, ora 12:38
3393 citiri
Fotografia zilei: Liceenii invata de la procurori si judecatori sa respecte legea
Foto: Facebook/Mihaela Olaru

Liceenii din Capitala beneficiaza de lectii de educatie juridica "predate" de procurori, judecatori, avocati si psihologi in cadrul proiectului "Viata fara violenta" initiat de avocatul Mihaela Olaru.

Proiectul Viata fara violenta se adreseaza si parintilor, si profesorilor, in cadrul sau fiind initiata si o petitie online pentru introducerea educatiei juridice ca materie in scoala.

Saptamana aceasta a venit randul elevilor de la Colegiul Tehnic Petru Rares, care i-au avut ca invitati pe judecatorul Cristi Danilet si pe procurorul Gabriela Usurelu.

Fotografia zilei este facuta la Colegiul Mihai Eminescu din Bucuresti, unde s-a discutat despre importanta respectarii regulilor si legilor, precum si despre autoritatea statului.

Foto: Facebook / Mihaela Olaru

"Acum am terminat lectia de educatie juridica pe care am tinut-o pentru 60 de elevi de la Colegiul National Mihai Eminescu din Capitala. Am fost prezenti doi judecatori, un procuror si trei avocati.

Patru dintre noi au vorbit, pe rand, timp de doua ore si intr-un mod interactiv, spunandu-le elevilor despre indatorirea lor de a respecta legea, despre rolul protectiv al justitiei, despre drepturile lor ca victime sau ca autori, despre cum pot deveni aparatori ai legii. Despre cum nu au voie sa insulte, loveasca, mituiasca nici colegi, nici profesori, nici straini. Despre viata intima si de familie. Despre droguri si arme.

La plecare am observat vizavi, unde este arestul Politiei Capitalei, carul de reportaj al unei televiziuni. Si mi-am spus: 'Iata care este astazi interesul publicului: sa vada o poarta inchisa pe care uneori intra unii si ies altii, de unde se transmit ora de ora stiri considerate fierbinti; o poarta inchisa si o televiziune. Pe cand vizavi era o usa deschisa de unde ieseau oamenii legii care tocmai incheiasera lectia pentru 60 de copii menita poate sa le influenteze viitorul, ca ei sa nu ajunga pe acea poarta. Si nimeni nu este interesat de evenimentul care tocmai se incheiase'", a comentat pe Facebook judecatorul Cristi Danilet (CSM).

Foto: Facebook / Mihaela Olaru

Foto: Liceul Teoretic Marin Preda (Facebook/Mihaela Olaru)

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Mihaela Olaru Viata fara violenta, #Cristi Danilet Viata fara violenta, #educatie juridica licee , #elevi
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Excelenta initiativa. Educatia civica si de societate trebuie sa