Funeriu, despre mentinerea clasei a IX-a la liceu: USL se bazeaza pe minciuna si bani

Luni, 04 Martie 2013, ora 10:57
2781 citiri
Funeriu, despre mentinerea clasei a IX-a la liceu: USL se bazeaza pe minciuna si bani
Foto: gov.ro

Fostul ministru al Educatiei Daniel Funeriu le reproseaza "amicilor" de la USL ca "au dezvoltat un reflex pavlovian" si cum gasesc ceva bun incearca sa strice.

Acesta dezvaluie ca trecerea clasei a IX-a la gimnaziu, contestata acum de USL, a fost promovata in parlament de PNL inca din 2007 si sustinuta in 2010.

"Trecerea clasei a IX-a la gimnaziu si liceul de trei ani nu sunt nici obsesii de-ale mele si nu sunt nici masuri gresite. Sunt masuri rationale: ele au fost chiar printre propunerile legislative ale liberalilor din 2007, depuse in Parlament si sustinute cu ardoare tot de liberali, in 2010. Liberalii ajunsesera la aceleasi concluzii ca orice om rational care se uita in jur", scrie Daniel Funeriu pe blogul personal.

Propunerea legislativa la care face referire consilierul prezidential ii are printre semnatari pe fostul ministru liberal al Educatiei, Cristian Adomnitei, dar si pe Calin Popescu Tariceanu, Radu Stroe, Alina Gorghiu, Mihai Voicu si Ludovic Orban, dupa cum se poate vedea pe site-ul Camerei Deputatilor. Semnatarii legii erau de acord cu trecerea clasei a IX-a la gimnaziu, dupa cum se poate vedea la paginile 5 si 6 ale proiectului depus la Parlament.

"USL isi bazeaza toate argumentele pe minciuna, mizand pe faptul ca oamenii sunt dezinformati si reticenti la schimbare. Si isi bazeaza toate majoritatile pe cei carora le dau bani sub diferite forme", mai scrie Daniel Funeriu pe blogul sau, promitand ca va aborda intr-o postare ulterioara subiectul "cum sunt cumparate sindicatele si alte ONG-uri".

Fostul ministru al Educatiei sustine in continuare ca "trecerea clasei a IX-a la gimnaziu e salutara", pentru ca ar "reduce parasirea timpurie a invatamantului obligatoriu", iar acest lucru reiese explicit dintr-un studiu care i-a fost pus la dispozitia si actualului ministru al Educatiei, Remus Pricopie.

"Veti fi uimiti sa vedeti cine a comandat studiul, cine l-a facut si la ce concluzii s-a ajuns. Astept insa ca domnul ministru sa-l citeasca primul", incheie Daniel Funeriu.

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie (USL), propune modificarea Legii Educatiei in sensul mentinerii clasei a IX-a la liceu, demersul fiind agreat atat de sindicatelele din invatamantul preuniversitar si universitar, cat si de o asociatie a parintilor.

Pricopie a declarat ca propunerea a fost avansata Comisiei de invatamant din Camera Deputatilor, urmand sa fie parcursi pasii necesari pentru legiferarea modificarii.

Potrivit Legii educatiei nationale din 1 ianuarie 2011, masura introducerii clasei a IX-a in invatamantul gimnazial ar urma sa intre in vigoare incepand cu generatia de elevi care a inceput clasa a V-a in anul scolar 2011-2012, adica din 2015-2016.

C.B.

Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
#Funeriu clasa liceu gimnaziu, #Funeriu clasa noua gimnaziu, #Funeriu USL bani sindicate , #elevi