Imnul national si steagul Romaniei, obligatorii in salile de clasa?

Miercuri, 06 Octombrie 2010, ora 15:05
2520 citiri
Imnul national si steagul Romaniei, obligatorii in salile de clasa?
Foto: Ziua de Constanta

Deputatul PD-L Maria Stavrositu a depus o propunere legislativa prin care doreste difuzarea imnului in fiecare zi de luni in clasele I-VIII si arborarea drapelului deasupra tablei de scris, pentru ca elevii sa constientizeze importanta simbolurilor nationale prin expunere "repetitiva".

Propunerea prevede ca imnul national sa fie difuzat in salile de clasa in fiecare zi de luni, pentru clasele I-VIII din invatamantul de stat, precum si arborarea drapelului national "deasupra tablei de scris". Conducerile scolilor vor avea obligatia de a asigura respectarea acestor prevederi.

In expunerea de motive, deputatul PD-L, membru in Comisia de invatamant a Camerei, explica faptul ca "asistam la o disolutie a valorilor si simbolurilor nationale", iar aceasta propunere vine in scopul de a conserva si promova aceste valori.

"Acest lucru nu se poate intampla intr-un context diletant. Scoala reprezinta mediul optim pentru formarea spiritului civic si patriotic. (...) Elevilor li se da posibilitatea sa constientizeze importanta simbolurilor nationale in mentalul colectiv prin expunerea acestora in mod repetitiv intr-un cadru institutional", expune democrat-liberala, considerand ca modul in care au fost tratate simbolurile nationale in spatiul public pana acum a dus la o "uzura avansata" a acestora.

"Uitand ceea ce ne defineste ca popor riscam sa ne pierdem reperele. Pentru a constientiza in ce directie suntem avem nevoie de valori, simboluri si repere. Ele reprezinta marturia vechimii si dainuirii neamului romanesc", mai spuns Stavrositu.

Guvernul inca nu a trimis un punct de vedere asupra proiectului, el fiind insa avizat favorabil de catre Consiliul Legislativ. Initiativa urmeaza sa intre in dezbaterea comsiilor de specialitate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#propunere PDL, #imn scoli propunere, #arborare drapel scoli , #elevi