Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Infomatric, competitia elevilor si studentilor pasionati de IT

Miercuri, 25 Martie 2015, ora 22:50
1595 citiri
Infomatric, competitia elevilor si studentilor pasionati de IT
foto: Lumina

Festivitatea de deschidere a celei de-a XIII-a editii a concursului international de proiecte INFOMATRIX 2015 (etapa nationala), organizat in colaborare cu Ministerul Educatiei Nationale, se va desfasura vineri, 27 martie 2015, la Universitatea Europei de Sud-Est Lumina.

Elevii si studentii pasionati de IT se vor bucura si in acest an de INFOMATRIX, singurul concurs international din tara noastra cu aceasta tematica, care reuneste anual peste 100 de echipe din peste 40 de tari de pe continente diferite.

Concursul se adreseaza elevilor de liceu si studentilor care intra in competitie la una dintre urmatoarele categorii: Computer Art, Hardware Control, Programming, Short Movie si Robotics.

Obiectivul concursului este sa-i incurajeze pe tineri sa-si foloseasca imaginatia, pasiunea si creativitatea pentru a realiza inovatii tehnologice care ar putea aduce o schimbare pozitiva in societate. Este cunoscut ca in fiecare an companiile in domeniu urmaresc evolutia participantilor si chiar se arata interesate de achizitia unora proiecte realizate de elevi si studenti.

La editia nationala din acest an sunt inscrise 155 de proiecte ale elevilor si studentilor romani pasionati de IT.Cele mai bune proiecte, selectionate de un juriu specializat, vor reprezenta Romania la faza internationala care va avea loc tot la Bucuresti, in perioada 14-18 mai 2015.

Infomatrix Newsletter este elementul de noutate al editiei din acest an

Comunicarea reprezinta intr-o societate moderna o competenta de baza in dezvoltarea personala a orcarui tanar, motiv pentru care organizatorii si-au propus, prin intermediul Infomatrix Newsletter, sa premiem cele mai bune articole/interviuri despre expozitia de proiecte IT&C din cadrul competitiei. Mai mult decat atat, scopul acestora este de a motiva tinerii, urmand ca vizita lor sa devina proactiva si sa le trezeasca interesul pentru realizarea propriilor proiecte si solutii pentru viitor.

Expozitia poate fi vizitata gratuit de catre elevii liceeni din Bucuresti la sediul Universitatii de Sud Est Lumina, in data de 27 martie 2015, orele 10:00-17:00, conform unui program stabilit impreuna cu Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti.

Mai multe detalii despre faza nationala din acest an a concursului INFOMATRIX dar si despre regulamentul si premiile oferite la Concursul Infomatrix Newsletter, pe site-ul infomatrix.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#concurs IT elevi studenti, #concurs infometrix studenti 2015 , #elevi