Invatatoare acuzata ca terorizeaza elevii. Un copil a ajuns la spital si striga noaptea Tulai, Doamne, vine doamna

Luni, 06 Noiembrie 2017, ora 16:35
9277 citiri
Invatatoare acuzata ca terorizeaza elevii. Un copil a ajuns la spital si striga noaptea Tulai, Doamne, vine doamna
Foto: Arhiva Ziare.com

O invatatoare din Piatra Fantanele, din judetul Bistrita-Nasaud, este acuzata ca a agresat fizic si verbal 16 elevi, unul ajungand la spital.

Elevii care spun ca au fost agresati de invatatoare refuza sa mai mearga la scoala de mai bine de doua saptamani, fiind speriati de atitudinea invatatoarei. Copiii si parintii se plang ca dascalul ii loveste de banca, ii jigneste si vorbeste foarte urat cu ei.

Parintii spun ca situatia a inceput anul acesta, dupa ce invatatoarea cu pricina a fost desemnata coordonatoarea institutiei de invatamant din Piatra Fantanele, vizati fiind doar copiii care locuiesc in timpul saptamanii la Manastirea din Piatra Fantanele.

Parintii au cerut si sprijinul procurorilor, depunand o sesizare penala pe numele invatatoarei, dupa ce un elev din clasa a IV-a a ajuns la spital, cu un atac de panica care i-a agravat bolile de care suferea.

"L-a inchis de tot in clasa si nu l-a mai lasat in pauza deloc. Copilului i s-a facut rau si in loc sa sune la 112 sa il duca de la scoala la spital, l-a dus la manastire. Maicutele s-au speriat, ne-au sunat si l-am dus apoi la spital. Dar din Ciosa am ajuns greu, numai pe la 10 - 11 noaptea am ajuns cu copilul la spital. Pe maicute le-am gasit plangand, s-au speriat foarte tare. Copilul abia respira si se tem acum sa ne mai tina copiii la manastire.

Am stat o saptamana cu copilul in spital si noaptea striga intr-una Tulai, Doamne, Tulai, Doamne, vine doamna... (Invatatoarea - n.red.). Asistentele veneau si faceau tratament intruna si tineau sa il linisteasca, noaptea a venit si psihologul sa il vada. Acuma nu mai vrea sa vina la scoala, abia sta in picioare", a povestit Ioana Zaharia, mama copilului.

Numerosi parinti se plang de comportamentul invatatoarei.

"L-a tot batut pe copil si intr-o zi eu i-am trimis mesaj invatatoarei si am rugat-o frumos sa nu-l mai bata. S-a apucat mai tare sa-l loveasca. Baiatul s-a suparat, l-a jignit, i-a spus ca nu il mai trece clasa, i-a spus copilului cate i-au trecut pe la gura... Nu numai copilul meu este lovit, sunt mai multi copii batuti... ii trage de par, in loveste de banca. Pana acum au fost toate bune, nu stiu ce s-a intamplat acum", a povestit presei Costan Zaharie, tatal unui baietel.

Un alt parinte a spus ca si copilul lui a fost agresat.

"Am o fetita in clasa a II-a, o tot cearta, o trage de par si vorbeste urat despre ea si despre parinti. Am incercat sa vorbesc cu doamna invatatoare si mi-a spus ca e foarte obraznica fetita si ca mi-o trimite acasa", a povestit Irina Bozga, mama unei eleve.

Maria Bodasca a spus ca a incercat de mai multe ori sa discute cu invatatoare sa nu ii mai jigneasca copilul, dar fara rezultat.

"Se comporta foarte urat cu copiii, i-a batut, il jigneste, le vorbeste urat. Se apleaca cu pieptul ei si ii preseaza pe banca si le spune ca daca ne spun, noua, parintilor, or sa aiba probleme... Ii tot face magari si in toate felurile. Eu nu de asta ii trimit la scoala, ii trimit ca sa invete, daca nu, ii tin acasa. Eu am pus nume copiilor, nu sa fie jigniiti. Copiii sunt dezamagiti si le este groaza sa vina la scoala. Ne spun ca fug de la scoala daca ii mai aduc la doamna invatatoare", a declarat femeia.

Pe perioada vacantei, parintii au incercat sa gaseasca o solutie in ceea ce priveste comunicarea cu invatatoarea, dar nu au putut rezolva nimic, astfel ca au solicitat chiar si ajutorul unui psiholog, care i-a evaluat pe cei 16 elevi. Acesta a concluzionat ca elevii au suferit o trauma la scoala si din acest motiv nu mai vor sa se intoarca la cursuri.

Totodata, parintii celor 16 elevi din Piatra Fantanele au sesizat Inspectoratul Scolar, care a demarat o ancheta in acest caz. Cadrul didactic este cercetat penal pentru comportare abuziva.

Si reprezentantii Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Drepturilor Copilului Bistrita-Nasaud s-au autosesizat si au declansat o ancheta, elevii urmand sa fie consiliati psihologic.

Parintii cer ca invatatoarea sa fie inlocuita sau sa isi schimbe atitudinea, in caz contrar preferand sa isi retraga copiii de la scoala.

Invatatoarea acuzata ca ii agreseaza pe elevi a refuzat sa discute cu presa despre acuzatiile care i se aduc si chiar a solicitat interventia jandarmilor pentru a-i scoate pe jurnalisti afara din cladirea scolii.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#invatatoare batut elevi Bistrita, #invatoare agresat elevi Bistrita , #elevi