Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Iohannis, la deschiderea scolii: Azi pare mai usor sa copiezi, dar va indemn sa fiti corecti (Video)

Luni, 12 Septembrie 2016, ora 11:03
3444 citiri
Iohannis, la deschiderea scolii: Azi pare mai usor sa copiezi, dar va indemn sa fiti corecti (Video)
Foto: Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis le-a transmis elevilor, cu ocazia deschiderii noului an scolar, indemnul de a citi, a invata si de a fi corecti, desi a recunoscut ca pare "mai usor" sa copiezi un referat de pe Internet decat sa il scrii singur.

Comentariul a fost facut in contextul in care ultimele luni au fost marcate de numeroase scandaluri de plagiat in care au fost implicati demnitari, printre care Victor Ponta si Gabriel Oprea.

"Dragi copii, va indemn pe toti cei de aici si pe sutele de mii de copii care incep astazi scoala sa invatati. (...) Nu pentru profesori, nu pentru parinti, ci pentru voi insiva. Succesul in viata se cladeste prin educatie. Azi pare probabil mai usor sa copiezi un referat de pe Internet decat sa citesti, sa te documentezi, sa te gandesti si sa-l faci singur, dar efortul pe care il faceti acum vi se va intoarce in egala masura in viitor, iar corectitudinea din scoala va fi cea care va va modela si va sta la baza performantei voastre", le-a spus Klaus Iohannis elevilor de la Colegiul National "Mihai Eminescu" din Bucuresti, unde a participat la festivitatea de deschidere a noului an scolar, informeaza News.ro.

De asemenea, seful statului a subliniat faptul ca "educatia este calea spre succes si trebuie sa fie calea spre succes in Romania noastra, nu coruptia, nepotismul, smecheria sau castigul facil, ci educatia, munca, determinarea si onestitatea", informeaza Agerpres.

Pe de alta parte, presedintele a reluat in discursul sau apelul catre autoritatile competente sa rezolve problema unitatilor de invatamant care nu au autorizatii sanitare sau autorizatii ISU impotriva incendiilor.

"Profit de ocazie ca sa atrag din nou atentia: luati toate masurile pentru ca in Romania sa nu mai existe scoli fara autorizatie sanitara sau fara securitate la incendii. Vreau sa le oferim elevilor o scoala de calitate, dar in care se simt si in siguranta, iar profesilor o scoala in care se simt respectati", a spus Iohannis.

Seful statului a subliniat ca pentru ca acest obiectiv sa fie atins este nevoie de "ordine in sistem, coordonare intre autoritatile centrale si locale, planuri concrete si foarte multa responsabilitate", relateaza News.ro.

La randul sau, premierul Ciolos i-a indemnat pe copii: "Nu cautati doar note bune si titluri goale de continut".

Daca presedintele a ales sa participe la ceremonia de deschidere a noului an scolar in Capitala, sotia sa, Carmen Iohannis, s-a prezentat, ca in fiecare an, la Colegiul "Gheorghe Lazar" din Sibiu, unde preda limba engleza si este diriginta la o clasa a XI-a.

Sotia sefului statului le-a transmis elevilor "sa se bucure de acest an scolar, pentru ca nu se vor mai intalni cu viata de liceu, care este cea mai frumoasa perioada".

Carmen Iohannis preda opt ore, in zilele de marti si miercuri, la Liceul "Gheorghe Lazar", unde este si diriginta la o clasa a XI-a. De altfel, ea a spus ca isi doreste sa ramana diriginta la aceasta clasa si in urmatorul an scolar, informeaza News.ro.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Iohannis deschidere an scolar , #elevi